GündemSağlık

Uzmanlar Açıkladı: Koronavirüsün Bir Yeni Mutasyonu Daha Keşfedildi

2019 yıllarının son aylarında Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyada hızlıca yayılan koronavirüs geçirdiği mutasyonlar ve ortaya çıkan varyantları ile hayatımızı zorlaştırmaya devam ediyor. Bilim dünyasını hayrete düşüren virüs her yeni varyantı ile hızla yayılmaya devam ediyor.

Son olarak Güney Afrika’da tespit edilen ve omicron varyantı adını alan yeni mutasyonlu varyantı tüm dünyanın 1 numaralı gündemi olmuş durumda. Omicron varyantı hızla yayılırken ve tüm dünya ülkeleri bu varyanta karşı önlemini alamaya başlamışken bir mutasyonlu varyant daha keşfedildi.

Ne Delta Ne Omicron Yeni Mutasyon Deltacron

Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde bulunan bilim insanları tarafından keşfedilen yeni varyant bilim dünyasını şaşkına çevirdi. Hem Omicron varyantının hem de Delta varyantının bir birleşimi olan mutasyonlu bir virüs daha keşfedildi. Deltacron adı verilen yeni bir mutasyon daha keşfedildi. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ndeki (GKRY) Kıbrıs Üniversitesi Biyoteknoloji ve Moleküler Viroloji Laboratuvarında çalışan Dr. Leontios Kostrikis  tarafından yapılan açıklamada: İki varyantın bir birleşimi olan Deltacron adını verdikleri bir mutasyon daha keşfedildiğini ifade etti.

Henüz 25 Kişide Görüldü

Kostrikis, yaptığı endişe verici açıklamada şu anda toplam 25 kişide yeni varyanttı gördüklerini ve bu varyantı taşıyan kişilerin, hastaneye yatma oranının daha yüksek olduğu gözlemlendi.  Yeni varyantı taşıyan 25 kişinin vaka örneklerini incelediklerini dile getiren Kosrikis, vaka örneklerinin Grip Virüsü Verilerini Küresel Paylaşma Girişimi’ne (GISAID) gönderildiğini vurgulayarak, “Bu mutasyonun daha patolojik mi yoksa daha bulaşıcı mı yoksa Delta ve Omicron’dan daha mı baskın olacağını gelecekte göreceğiz” açıklaması yapıldı.