Uzmanlar Grip Alarmı Verdi! Koronavirüs İle Karıştırmayın

Kış aylarının gelmesiyle birlikte grip ve nezle vakaları artmaya başlıyor. Vatandaşlar endişeleniyor. Grip ve nezle belirtileri son dönemlerde koronavirüsle karıştırılabiliyor. Belirtilerin birçoğu benzese de koronavirüs ile gribal enfeksiyon semptomları arasında farklar bulunuyor. Gribal enfeksiyonun belirtileri neler? Grip aşısı ne zaman yaptırılmalı? Grip aşısı olan bir kişi ne kadar sürede bağışıklığını kazanıyor? Detaylar haberimizde…

Grip ve nezlenin en çok yaşandığı kış mevsiminde grip semptomları koronavirüs ile karşılaştırılabiliyor. Vatandaşlar endişeleniyor. Peki gribal enfeksiyonun belirtileri neler? ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezi tarafından hazırlanan tabloda, Özellikle virüs bulaştıktan 1 ila 4 gün sonrasında ortaya çıkan grip hastalığında…

Ani başlayan ve 39-40°C seviyesine yükselen ateş,

Boğaz ağrısı ve bazen ses kısıklığı olması,

Üşüme ve titreme,

Baş ağrısı, kas ve eklem ağrıları,

Göğüs ağrısı olması, göğüste rahatsızlık ve yanma görülmesi,

Halsizlik ve bitkinlik,

Kuru öksürük,

Burun akıntısı.

Bazı grip salgınlarında gözlerde sulanma, yanma, kızarıklık, ışığa bakamama ve ışıktan rahatsız olma, göz hareketleri sırasında hissedilen ağrı, bulantı, kusma, ishal ve yüksek ateşten kaynaklı kas ve eklem ağrıları gibi belirtiler de görülebilir.

Kimler Grip Aşısı Yaptırmalı?

Kış aylarının yaklaşması ile birlikte gribal enfeksiyonlara yakalanma oranı arttı. Uzmanlar tarafından yapılan açıklama ile birlikte, özellikle bağışıklığı düşük, yaşlı, kronik hastalığı bulunan kişilerin grip aşısı yaptırması uzmanlar tarafından öneriliyor.

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamada, geçtiğimiz yıl kullanılan maske ile gribal enfeksiyon görülme oranı da bir hayli düşmüştü. Bu yıl çok fazla maske kullanılmadığı için grip hastalıklarının arttığını belirten uzmanlar, hasta sayısındaki artışın geçtiğimiz yıl baz alındığında arttığını söyleyerek, gribe yakalanmamak için de maske , mesafe ve temizlik kurallarına uyulması gerektiğini belirtti.

Grip Aşısı Ne Zaman Korumaya Başlıyor?

Grip aşısının bağışıklığı yapıldıktan 15 gün sonra başlıyor. Yani aşı yapıldıktan 15 gün sonra koruyuculuk sağlıyor. Ayrıca grip aşısının bağışıklığı 3 ile 6 ay arasında sürebiliyor.

Exit mobile version