Uzmanlar konuştu; altın yatırımcıları kulaklarını açıp dinledi! Böyle giderse 2023 yılında ons altının fiyatı o seviyeye kadar düşebilir!

Bir süredir inişli çıkışlı bir piyasa seyri ile yatırımcıları oldukça endişelendiren altın fiyatları, bugüne sert düşüşler ile başladı. Yatırımcıların endişelerini artıran ons altın, gram altını da aşağıya çeker hale geldi. Bu gelişmelerin ardından yeni bir rapor hazırlayan ünlü bir Fransız bankası olan Societe Generale, kısaca SocGen ise, ons altındaki yeni tahminini açıkladı.

ALTIN PİYASALARINDA ENDİŞE HAKİM

Bir süre önce yükselişe geçmesiyle toparlanma sinyali verilen altın piyasalarına ilişkin analistlerde de bir umut başlamıştı. Özellikle Amerikan Merkez Bankası FED’in şahin tutumunun etkilerini üzerinden attığı düşünülen ons altın, üç haftadır kaybettiği değeri, birkaç gün içinde toparlayarak, yeniden bin 700 dolar bandına erişmişti. Ancak, bugün sert bir düşüş ile yeniden gerileme yaşayan ons altın, sabah saatleri itibariyle bin 600 dolar bandına doğru hızla gerilemeye başladı. Altındaki değer kaybının hız kazanmasına muhtemel gözle bakan uzmanlar, yatırımcıları uyarmaya çoktan başladı. Dünyaca ünlü bir Fransız bankası olan Societe Generale, kısaca SocGen ise, ons altında aniden yaşanan düşüşün ardından yeni tahminlerini açıklamada gecikmedi.

SOCGEN, 2023’ÜN ÜÇÜNCÜ ÇEYREĞİ İÇİN TAHMİNİN BİN 550 DOLARA DÜŞÜRDÜ

Yaşanan gelişmelerin ardından yeni bir rapor yayınlayan Societe Generale, kısaca SocGen bankası, merkez bankalarının enflasyonu engellemek için faiz artırmalarına devam etmesi halinde, altının ons bazında değer kaybı yaşayacağını ifade eden açıklamalarda bulundu. Özellikle 2023 yılının üçüncü çeyreğine işaret eden SocGen, işaret ettiği zaman diliminde ons altının bin 550 dolara kadar gerileyebileceğini vurguladı. SocGen tarafından yayınlanan son raporda; “ABD faiz stratejistlerimiz Fed’in faiz artırımlarını bu yılın sonunda bitireceğini öngördü. Ancak reel faiz oranlarının en azından 2023’ün üçüncü çeyreğine kadar pozitif kalmaya devam edeceğini tahmin ediyorlar. ABD’de reel faizlerin pozitif olması ve Avrupa’da faiz artırımlarının devam etmesi yatırımcıları altından uzaklaştırabilir. Altın ETF’lerinden 200 ton çıkış bekliyoruz” ibareleri dikkat çekti.

Exit mobile version