Uzmanlar Uyardı! Mutasyon Geçiren Koronavirüs Semptomları Değişti Mi?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını hızla artmaya devam ediyor. Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla tüm dünyaya yayılan virüs geçirdiği mutasyonlar ile etkinliğini her geçen gün arttırıyor. İngiltere’de yapılan bir araştırmanın sonuçları endişe yarattı. Uzmanlar uyardı! Koronavirüs’ün en yaygın semptomları değişmiş olabilir mi?

Delta Varyantı Tüm Varyantlardan Daha Dirençli

255 milyondan fazla insana bulaşan ve 5 milyon insanın hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs geçirdiği mutasyonlar ve farklı varyantlar ile tüm dünyada etkisini arttırmaya devam ediyor. Hindistan’da ortaya çıkan ve tüm dünyaya hızla yayılan Delta varyantının daha bulaşıcı ve dirençli olduğu bilim insanları tarafından kanıtlandı.

Uzmanlar Uyardı! Delta Ve Mu Varyantı İle Semptomlar Değişti

İngiltere’de yapılan bir araştırmanın sonucu yayınlandı. Aşı olan kişilerde farklı semptomların görülmesi nedeniyle koronavirüs belirtilerinin değiştiğine işaret ediyor. Delta ve Mu varyantlarında semptomların değiştiğini belirten uzmanlar, aşı olmuş kişilerin bile sosyal mesafeye, hijyene ve maske takmaya özen göstermeleri konusunda uyarılarda bulundu.

Delta Ve Mu Varyantlarında Sık Görülen Semptomlar

Yüksek ateş

Titreme

Devamlı öksürük

Koku kaybı veya değişikliği

Tat kaybı veya değişikliği

Baş ağrısı

Olağandışı yorgunluk

Boğaz ağrısı

Bilinçte bulanıklık, deri döküntüsü

Ağız veya dilde meydana gelen değişiklikler

Kırmızı ve ağrılı parmaklar veya ayak parmakları

Nefes darlığı

Göğüs ağrıları

Kas ağrıları

Boğuk ses

İshal

İştahsızlık

Karın ağrısı

Burun akması

Hapşırma

Exit mobile version