Uzmanlardan dikkat çekici tahmin: Bitcoin’in 80 Bin Dolar Olmaması İçin Bir Sebep Yok!

Geçtiğimiz günlerde düşüş trendine giren kripto para birimleri arasında en çok bilinen olan Bitcoin, son bir ay içerisindeki en düşük seviyelerinde işlem görüyordu. Pazartesi günü itibari ile 38 bin 500 Dolar seviyesinden işlem gören kripto devi Bitcoin, sert bir düşüş göstererek son bir ayın en düşük seviyesine gerilemişti. Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (FED) mayıs ayı başında gerçekleşecek toplantısında, uygulanan sıkı para politikası neticesinde politika faizinin 50 baz puanlık artış göstereceğine dair verdiği sinyaller bu düşüşün başlıca nedenleri arasında yer aldı. Yaşanan bu düşüş trendinden Bitcoin ile birlikte alt coinler de etkilendi ve panik satışları meydana geldi. Bitcoin 28 Mart 2022 tarihinde 48 bin Dolar üzerinde fiyatlanarak bu seviyeden işlem görüyordu.

Kripto Piyasaları Yükseliş Trendinde

Amerika Birleşik Devletleri borsaları ile nispeten benzer şekilde dalgalanan Bitcoin, hafta başında yaşadığı düşüşten toparlanmaya başladı. Nasdaq’da meydana gelen yükseliş paralelinde Bitcoin fiyatlarının da yükselmesiyle sonuçlandı. Son bir ayın en düşük seviyelerinden toparlanan lider kripto para birimi, günlük yükselişi %1,5 olmak üzere 41 bin Dolar seviyesinden işlem görüyor. Gerileyen diğer kripto para birimlerinden; Ethereum 3 bin 100 Dolar, Solana 108 Dolar ve Cardano ise 0,94 Dolar üzerinden işlem gördü.

Kripto Uzmanları Yükselişin Devam Edeceğini Öngörüyor

Uzmanlar yüksek enflasyonun Bitcoin’deki artışın bir sebebi olduğunu söylüyor. Tasarruf sahiplerinin, parasını enflasyonun eritici etkilerinden korumak için yollar aradığını ve enflasyonla ciddi anlamla bir mücadelenin Bitcoin fiyatlarını pozitif yönde etkileyeceğini düşünüyorlar. Kripto Para Uzmanı Altuğ İşler, ciddi anlamda bir enflasyon mücadelesinin Bitcoin’de ayı piyasası oluşturabileceğini ve fiyatlamaların 50 bin Dolar ve üzerinde olacağını beklediğini açıkladı.

Huobi Global Araştırma Genel Müdürü Beste Naz Süllü Bitcoin ve fiyatlaması üzerine açıklamalarda bulundu. Bitcoin fiyatlarının 80 bin Dolar ve üzerinde olmaması için majör bir nedenin olmadığını söyleyen Süllü, sabırlı olanların kazançlı çıkacağını açıkladı. Bitcoin kontrat işlemlerinin şu an için spot piyasada karşılık bulamadığını ancak izin verilecek bir kontrat ile 2022 sonuna kadar Bitcoin’in 80 bin Dolar seviyesine geleceğini öngördü.

Egehaber yatırım tavsiyesi vermez. Haberin kaynağı uzman yorumlarıdır.

Exit mobile version