GündemSağlık

Uzmanlardan Flaş Açıklama! BioNTech Aşıları O Yaş Gruplarında Yüzde 93 Etkili

Uzmanlardan gençler için müjdeli açıklama geldi. , Pfizer-BioNTech aşısının gençler üzerindeki etkilerini araştıran ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), Pfizer-BioNTech aşısının özellikle 12-18 yaş arası gençleri koronavirüs etkilerine karşı yüzde 93 koruduğunu vurguladı.

 Pfizer-BioNTech 12-18 Yaş Aralığında Bulunan Çocuklarda Yüzde 93 Etkili

Uzmanlar koronavirüs aşılarıyla ilgili her geçen gün yeni bir çalışmaya imza atıyor. O çalışmalardan bir tanesini ise ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) gerçekleştirdi. Yapılan araştırmada Pfizer-BioNTech aşısının 12-18 yaş aralığında bulunan gençlerde yüzde 93 oranında koruyuculuğunun olduğunu ortaya çıkardı. Haziran ve Eyül ayları arasında Covid-19’lu genç ve çocuklar incelendi. 79 hastanın yalnızca yüzde 3’ünün aşılı 97’sinin ise aşısız olduğu belirtildi. Ölen hasta sayısının yalnızca 2, entübe edilen kişilerin sayısının ise 29 olduğu belirtildi.

Uzmanlar Duyurdu! Genç Nüfus Aşılanmalı

Uzmanlar, genç nüfusunda aşılanması gerektiğini belirtti. Genç nüfusun aşılanmasının virüs yayılımını da azaltacağını belirten uzmanlar, aşılamanın çocukları ve gençleri şiddetli hastalıktan koruyacağını vurguladı.