Gündem

Uzmanlardan hava durumu açıklaması: Bu durum normal değil!

Ocak ayına günler kala bazı bölgelerde hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde olduğu görülüyor. Yılbaşının simgelerinden olan kar görüntüleri, bu yıl çok uzakta. Yılbaşı öncesi İstanbul’da ağaçlar çiçek açarken, uzmanlar bu durumun normal olmadığını belirtiyor.

NORMAL DEĞİL

Güneşi gören ağaçların çiçek açması dikkat çekerken, uzmanlar bu durumun normal olmadığını belirtiyor.

Hürriyet gazetesinin bugünkü birinci sayfasında yer alan habere göre; küresel ısınmanın sonuçlarının artık dünyanın en önemli sorunu olmaya başlayacağını altını çizen uzmanlar, sonbahar ve ilkbaharın yaşanmadığına dikkat çekiyor.

AKDENİZ’DE HAVA SICAKLIĞI 20 DERECEYİ AŞACAK

Akdeniz kıyılarımızda ve Çukurova’da 31 Aralık gününde hava sıcaklıkları 20 dereceyi aşacak. Ege kıyıları ve Marmara Bölgesi yer yer yağış alsa da sıcaklıklar 14 derecenin altına düşmeyecek. Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki yüksek şehirlerimizde gece sıcaklıkları sıfırın oldukça altına inse de mevsim normallerinin yukarısında olacak. Ağrı’da gece saatlerinde -19 derece görülecek.

KIŞ NE ZAMAN GELECEK?

Küresel tahmin sistemlerine göre kış yurdumuzu yeni yılın ilk haftasının ardından daha fazla etkilemeye başlayacak. 10 Ocak’ta yurda yeni bir soğuk hava dalgası giriş yapacak.