Uzmanlardan korkutan uyarı geldi: Koronavirüs bu vakalarda da artışa sebep olabilir

Koronavirüs her ne kadar unutulmuş gibi olsa da küresel anlamda hâlâ bir tehdit. Dünyaca ünlü uzmanlar ise virüsle ilgili araştırmalar yapmaya devam ediyorlar. Son olarak İngiliz uzmanlar da koronavirüsle ilgili yeni bir gerçeği ortaya çıkardı. Araştırmaya göre koronavirüs, verem vakalarını arttırabilir.

Sözcü, Dundee Üniversitesi’nde çalışan Dr. Laura Cleghorn’ın, ‘eski dönemlerin hastalığı” olarak görülen veremin günümüzde de hayatımızı tehdit ettiğini söylediğini aktardı. Cleghorn’a göre, halihazırda devam eden koronavirüs pandemisi esnasında bazı hastalıkların teşhis edilememesi, tüberküloz yani verem vakalarını artırabilir.

Daily Star’da yer alan haberde, Dr. Cleghorn, verem tehlikesine karşın bir an önce önlem alınması gerektiğini savunuyor. Dr. Cleghorn, “Bazılarının yanlış bir şekilde ‘geçmiş dönemlerin hastalığı’ olarak düşündüğü vereme yönelik acil bir şekilde yeni tedaviler geliştirilmeli,” ifadesini kullandı.

Dr. Cleghorn’ın öne çıkan diğer açıklamaları ise şöyle oldu:

“Uzun yıllar boyunca gösterilen yoğun çabalarla dünya çapında verem hastalığın yükünü azaltmak için ilerleme kaydetmeye başlandı. Ancak pandeminin bu ilerleme üzerinde olumsuz bir etkisi olacak.”

“Bu etkinin öncelikle verem teşhis ve tedavi merkezlerine erişimin azalmasından kaynaklandığını düşünüyoruz, bu da daha fazla hastanın teşhis edilememesine ve ardından hastalığı topluma bulaştırmasına neden olacak.”

Exit mobile version