Uzmanlardan Korkutan Uyarı! Koronavirüs Kısırlığa Yol Açıyor Mu?

Koronavirüs ile ilgili uzmanlardan endişe veren açıklama geldi. Uzun zamandır tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsü mutasyona uğramaya devam ediyor. Son olarak Güney Afrika’da ortaya çıkan Omicron varyantı ile tüm dünyada artan vakalar sonucu koronavirüs salgını hala dünyanın bir numaralı gündemi.

Geçirdiği mutasyonlar sonucunda virüsün insana olan etkileri hala uzmanlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Şu ana kadar uzmanlar tarafından yapılan çalışmalarda akciğerlerde, beyinde ve daha birçok organda tahribata yol açtığı gözlemlenen virüsün insan bedenine etkileri ile ilgili bir açıklama daha yapıldı. Uzmanlardan korkutan bir açıklama geldi. Koronavirüs kısırlığa neden oluyor mu?

Uzmanlardan Açıklama

Fox Habere konuşan, Do. Dr. Faruk Özgör yaptığı açıklamada, “Akciğerlere nasıl yerleşiyorsa bu virüs, aynı şekilde testislere de yerleşebilmekte. Genç erkeklerde de testis hasarına dolayısıyla kısırlığa yol açabilmekte” dedi.

Son zamanlarda ortaya çıkan Omicron varyantı ile bulaşıcılığı hız kazanan koroanvirüsün zararları da araştırılmaya devam ediyor. Akciğerler, böbrekler, beyin hasarı ve pıhtı oluşumu gibi rahatsızlıklara sebep olabiliyor. Tüm bunların yanında koronavirüsün bir de erkekler de kısırlığa yol açabileceğine dair uzmanlardan açıklama yapıldı.

Hastalık Kısırlığa Yol Açabilmekte

Özgör, “Hindistan’da bir tüp bebek merkezinde yapılan çalışmada şunu göstermiştir. Hastalığa yakalanan bireylerde akciğer enfeksiyonu daha kuvvetli geçiyorsa bu hastalık testislerde de daha şiddetli geçmekte ve hastaların neredeyse yüzde 80’nin de sperm parametrelerinde bozulma saptanmaktadır. Bu hastaların yüzde 40’ında ise sperm parametrelerinin tamamında bozulma saptanmıştır” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version