GündemSağlık

Uzmanlardan Umut Veren Açıklama! Koronavirüsten Korunma Yolu Keşfedildi!

Uzun zamandır tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsü mutasyona uğramaya devam ediyor. İlk olarak Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve her geçen gün etkinliğini arttıran koronavirüs hala dünyanın bir numaralı gündemi. Virüsün geçirdiği mutasyonlar, virüsün insana etkisini kayda değer bir şekilde etkiliyor. İngiltere’ de yapılan son çalışmalar ise koronavirüsten korunmanın yollarına farklı bir bakış açısı kazandırdı.

İngiltere’de yapılan bir araştırmada, dünyanın gündeminde. University College London tarafından yapılan ve Nature dergisinde yayınlanan çalışmaya göre, soğuk algınlığına maruz kalmış kişilerin, bağışıklık sistemleri daha güçlü hale geliyor ve kişiler Covid-19’a karşı daha dirençli hale gelebiliyor. İngiltere’de yapılan araştırma sonuçlarında soğuk algınlığına yakalanmış kişiler, Covid-19′ karşı daha dirençli hale geliyor.

Soğuk Algınlığı Koronavirüse Karşı Koruyor

Araştırmasında 750’den fazla sağlık çalışanını inceleyen baş yazarı Dr Leo Swadling, bu kişilerin beklenenden daha güçlü daha geniş T hücre tepkilerine sahip olduklarının tespit edildiğini söyledi. Soğuk algınlığına maruz kalmanın bu kişileri koronavirüse karşı daha dirençli hale getirmiş olabileceğinin altını çizdi. Zira soğuk algınlığı dengeyi bağışıklık sistemlerinin lehine çevirerek koronavirüsü çoğalmaya başlamadan önce ortadan kaldırmış olabilir. Swadling, soğuk algınlığına maruz kalmış bu bireylerin koronavirüse yakalansa dahi PCR testlerinin negatif çıktığını belirtti.