Vaka sayıları alarm verdi: Sokağa çıkma yasağı geri geliyor!

Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınıyla mücadele sürüyor. Kış aylarına girilmesiyle ve ortaya çıkan varyantlarla birlikte vaka sayılarının da artışa geçmesiyle ülkeler yeni kararlar almaya başladı. Hollanda’da vaka sayıları alarm veriyor. Vakalarının artmasının ardından hükümet üç hafta boyunca kısmi sokağa çıkma yasağı uygulanması için harekete geçti.

YENİ KARARLAR ALINACAK

Ülkede vaka sayısı son 24 saatte 16 bin 364 kişiye çıkmış, 26 kişi yaşamını yitirmişti Cuma akşamı Başbakan Mark Rutte’nin liderliğindeki kabine toplantısı sonrası televizyondan canlı yayınlanacak kısıtlama çerçevesinde barlar ve restoranların erken kapanması, spor etkinliklerinin ise seyircisiz yapılması yönünde kararlar alınacak.

Evden çalışmanın da teşvik edilmesi beklenen kısıtlamada, okul, tiyatro ve sinemaların şimdilik açık kalacağı sanılıyor. 17.5 milyonluk ülkede hükümet, salgının başından bu yana uygulanan sosyal mesafe kuralının 25 Eylül’den itibaren kaldırılacağını açıklamıştı.

Fakat bu karar sonrası vaka sayısı hızla artmaya başlamış, hükümet, 2 Kasım’da maske ve mesafe kuralının geri getirildiğini ve Covid-19 kartı uygulamasının kapsamının genişletildiğini açıklamıştı.

Yetişkin Hollanda nüfusunun yaklaşık yüzde 85’i Covid-19’a karşı tam olarak aşılanmış durumda. Destek aşıları şimdiye kadar yalnızca zayıf bağışıklık sistemi olan kişilere yapıldı. Aralık ayından itibaren ise 80 yaş ve üstü kişilere sunulacak.

 

Exit mobile version