Vaka sayılarında kırmızı alarm! Kritik seviyeyi geçti

20 Temmuz 2021 tarihli vaka sayısı açıklandı. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, vaka sayıları kritik seviyeyi geçti ve kırmızı alarm verildi. Uzmanlara göre 5 bin seviyesi bile çok yüksek iken vaka sayıları bugün 9 bine yaklaştı yani kritik seviyenin yaklaşık 2 katına yaklaştı. Günlük vaka sayılarının 10 bini geçmesi, yeni tedbir kararlarının tekrar gündeme gelmesi demek. Zira varyantların giderek yayılması, salgınla mücadeleyi kat be kat zorlaştıracak. İşte 20 Temmuz 2021 tarihli vaka verileri…

Son 24 saat içerisinde 198 bin 537 test yapıldı ve 8 bin 780 kişide Koronavirüs tespit edildi. Yapılan test sayıları diğer günlere göre 70-80 bin daha düşük olmasına rağmen bugünki vaka sayıları kçok yüksek çıktı. Salgından ölenlerin sayısı ise 46 olduğu belirtildi.

Vaka sayılarında ki artış ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şu açıklamada bulundu;

”Vaka sayılarındaki artışı engelleyecek olan bir an evvel iki doz aşı olarak bağışıklık elde etmektir. Bayram salgın hastalık için fırsata dönüşmemeli. Sevinç ve teyakkuz bir arada olabilir. covid19.saglik.gov.tr” denildi.

Exit mobile version