GündemSağlık

Vaka sayısı 1400’ü bulmuştu: Maymun çiçeği virüsü için aşı alınıyor!

Koronavirüs salgınının ardından panik yaratan maymun çiçeği virüsü için yeni adım atılıyor. Dünya genelinde yaklaşık 1400 vakanın bulunduğu virüs için AB, 110 bin doz maymun çiçeği virüsü aşısı alma kararı verdi.

AB Komisyonu’nun sağlıktan sorumlu üyesi Stella Kyriakides’ın yaptığı açıklamalara göre Avrupa Birliği (AB), üye ülkelere gönderilmek üzere 110 bin doz maymun çiçeği aşısı satın alacak. T24’ün aktardıklarına göre 110 bin doz maymun çiçeği aşısı alımı için anlaşmayı bugün imzalayacağını söyleyen Kyriakides, üye ülkelere ilk teslimatların haziran sonunda başlayacağını bildirdi.

Kyriakides, şu an için AB ülkelerinde 900 civarında maymun çiçeği vakası tespit edildiğini, dünya genelinde ise vaka sayısının yaklaşık 1400 olduğunu kaydetti.

AB sağlık bakanları toplantısında Kovid-19 salgınındaki durumu da ele alacaklarını söyleyen Kyriakides, gelecek sonbahar ve kış için stratejileri görüşeceklerini, üye ülkelerin varyantlara uyarlanmış yeterli miktarda aşıya sahip olmalarına yönelik çalışmaları değerlendireceklerini ifade etti.