Gündem

Vakalar alarm verdi: Bir haftalık vaka sayısı şoke etti!

Vakalar alarm verdi. Durum ‘şoke edici’ olarak nitelendirildi. Bir günde 13 bin vaka tespit edildiği bildirildi. ‘Kırmızı göz’ hastalığı Pakistan’ı sardı. Ülkede vakalar endişe verici duruma ulaştı. Hastalık en çok çocuklarda görülüyor. Vakaların artmasının ardından okullar da tatil edildi.

VAKA SAYISI PATLADI

Pakistan’da ‘kırmızı göz’ vakaları patlak verdi. Vakalar daha çok çocuklarda tespit edildi. Pakistan’ın Pencap Eyaleti’nde bir günde 13 bin vaka tespit edildi. Vaka sayısı bir haftada 40 bini aştı. Bakan Mohsin Naqvi, bir okula yaptığı ziyaretin ardından durumu “şoke edici” olarak niteledi. Öte yandan okullar da tatil edildi.

ÇOCUKLARDA VAKA DAHA ÇOK GÖRÜLÜYOR

Pencap Eyalet Valiliği 27 Eylül’de yaptığı açıklamada, özellikle çocuklarda salgın haline gelen ve kırmızı göz olarak bilinen konjonktivit hastalığı sebebiyle okulların pazartesi gününe kadar tatil edildiğini duyurdu. Gözün beyaz kısmında medyana gelen bir iltihaplanma olan konjonktivit, gözlerde kızarıklık, yanma, kaşıntı ve akıntıya sebep olan salgın bir hastalık olduğu belirtildi.

DURUM ‘ŞOKE EDİCİ’

Yetkililer okulların pazartesi günü açılacağını ve durumun takip edileceğini ifade etti. Eyalet Geçici Bakanı Mohsin Naqvi, 27 Eylül’de bir okula yaptığı ziyarette durumun ‘şoke edici’ olduğunu ve neredeyse her sınıfta 5-6 çocuğun hastalıktan muzdarip olduğunu ifade etti.

Pencap Eyalet Sağlık Yetkilileri, dün yaptıkları açıklamada bir gün içerisinde 13 bin yeni vaka tespit ettiklerini, bir hafta içerisinde de 40 binden fazla vaka olduğunu vurguladı. Bölgede eylül ayında toplamda 86 bin 133 kırmızı göz vakası olduğu kaydedildi.