Vakalar Artışta! 12 Ocak Koronavirüs Vaka Tablosu Açıklandı! Salgın Başından Beri En Yüksek Vaka Sayısı…

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son dakika vaka tablosunu da paylaştı. Bakan Koca, her gün olduğu gibi bugün de günlük koronavirüs vaka sayılarını açıkladı. Yeni varyant Omicron ile birlikte yükselen vaka sayıları endişe yaratmaya devam etti. Dün itibariyle 70 binin üstüne çıkan vaka sayıları hızla artmaya devam ediyor.

Bakan Koca’dan Omicron Varyantı Uyarısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, resmi sosyal medya hesabından günlük koronavirüs vaka tablosunu paylaştı. Koca yaptığı paylaşımda,”Omicron kaynaklı gelişmeler tedirgin edici olmakla birlikte, durumu hayatımızın normal akışı içinde aşabileceğimize kuşku yok. Aşıyla elde edilen sonucu, hatırlatma dozunun önemini, maske ve sosyal mesafenin olayları kontrol altına almadaki etkisini biliyoruz. O halde güç bizde” ifadelerini kullandı.

Vakalar Artmaya Devam Ediyor!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 12 Ocak Çarşamba gününe ait günlük covid-19 tablosunu paylaştı. Türkiye’de son 24 saatte yapılan toplam test sayısı 422.028 oldu. Vaka sayıları ise 70 bin sınırını aşarak ve düne göre kat be kat yükselişe geçerek artışa 77.722 oldu. İyileşen hasta sayısı 42.573 kişi olurken, 145 kişi covid -19 kaynaklı nedenlerden hayatını kaybetti.

Exit mobile version