EkonomiGündem

Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Bankası’nda hesabı olanlara duyuru yapıldı: Hesaplara 4336 TL yatırılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre 4 bin 336 TL’lik destek ödemesi yapılacağı öğrenildi.

ÖDEME YAPILACAK

Başvuru şartlarını sağlayan vatandaşların hesaplarına başvurularının kabul edilmesi durumunda her ayın 15’i ile 31 arasında 4 bin 336 TL para yatacağı duyuruldu. Başvuruda bulunacak vatandaşların Ziraat Bankası Halkbank veya Vakıfbank hesaplarından birinin olması gerektiği belirtildi. Bu bankalardan birinde hesabı olmayan vatandaşların ödemelerinin ise PTT üzerinden yapılacağı bildirildi.

Seçimlerin sona ermesinin ardından şimdi de Kabine’nin şekillenmesi beklenirken ilk olarak Haziran ayında yapılacak memur, emekli ve asgari ücret zammının masaya yatırılacağı konuşuldu. Gelecek zam Temmuz ayında ücretlere yansıtılırken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, belli gelirin altında maaş alan, aile için geliri 22 bin 664 TL’nin altında geliri olan ailelere düzenli bir şekilde her ay 4.336 TL’ye kadar nakdi yardımın sağlanacağını dile getirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı internet sitesinde yer alan bilgilerden şu şekilde bahsedildi;

Bahsedilen nakdi yardımından yararlanmak istiyorsanız başvuru detayları için sağlanan destek ödemesinin detaylarına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı internet sitesi üzerinden göz atabilirsiniz.