Ekonomi

Vakıfbank’tan işitme engelliler için önemli adım! Artık şubeye gitmeden yapabilecekler

Bankacılık işlemlerinde dijitalleşme özellikle corona virüsü salgınında önem kazandı. Bu kapsamda Vakıfbank müşterilerini ilgilendiren önemli bir açıklamada bulunuldu. Bankadan yapılan bilgilendirmelere göre, işitme engelli müşteriler günlük para transferi limiti artırma, hesap işlem türü güncelleme gibi işlemler için artık banka şubelerine gitmeyecekler. Yeni uygulama hakkında VakıfBank Dijital Bankacılık, Müşteri Deneyimi ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ferkan Merdan açıklamalarda bulundu.

Vakıfbank işitme engelli müşterileri için yeni bir hizmeti uygulamaya koydu. Bankadan yapılan açıklamalara göre, engel bilgisi bankada kayıtlı VakıfBank müşterileri, görüntülü çağrı merkezine bağlanarak işaret dili ile hizmet alabilecekler. Böylece işitme engelli Vakıfbank müşterileri “Canlı Destek” uygulaması sayesinde şubeye gitmek zorunda kalmayacaklar.

Vakıfbank’ın yeni hizmeti hakkında bilgilendirmelerde bulunan Merdan ise şu açıklamaları yaptı:

“İşitme engelli müşterilerimiz için hayata geçirdiğimiz bu uygulama, kapsamlı engelsiz bankacılık yaklaşımımızın adımlarından yalnızca biri. Çalışanlarımıza kapsamlı işaret dili eğitimleri veriyor, şubelerimizden ATM’lerimize, dijital bankacılıktan POS cihazlarımıza müşterilerimize temas ettiğimiz her noktada engellilerin ihtiyaçlarını karşılayacak çözümler geliştirmek için çalışıyoruz. Bu süreçteki en önemli yardımcımız ise güçlü dijital altyapımız.”
Vakıfbank müşterileri günlük para transferi limiti artırma, hesap işlem türü güncelleme gibi işlemleri ilgili menü ya da sesli asistan ViBi aracılığıyla hizmetten gerçekleştirebilecekler.