Ekonomi

Vakıfbank YUVAM hesabı hizmetini başvurulara açtı! YUVAM hesabı nedir? YUVAM hesabı nasıl açılır?

Geride bıraktığımız yılın son haftalarına doğru döviz kurlarında ve altın piyasasında yaşanan ani artışlar, o dönem içerisinde Türk Lirası’nın günden güne değer kaybetmesine sebep olmuştu. Euro değerinin 20 TL, dolar değerinin 18 TL ve gram altın değerinin 1.082 TL’ye kadar yükselmesi, TL değerinin çok kısa bir süre içerisinde dip seviyelere çekilmesine neden olmuştu.

2021 yılının sonlarına doğru değer kaybetmeye başlayan TL’nin çöküşünün önlenmesi amacı ile Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası toplamda 500 baz puan indirimi ile piyasalara direkt olarak müdahale etmiş ve durumun değerlendirilmesi amacı ile bir kabine toplantısı düzenlenmişti. Kabine toplantısında alınan kararları açıklamak üzere kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamalarda TL’nin kullanımını özendirmek amacı ile Kur Korumalı TL Vadeli Mevduatlar sisteminin yürürlüğe gireceğini ve ilgili hesaba yatırımlarına aktaran kişilere ilave destek verileceğini belirtmişti.

2022 yılına girilmesi ile birlikte Kur Korumalı TL Vadeli Mevduatlar sisteminin kapsamı genişletildi. Yetkili kişiler tarafından alınan kararlara göre yurtdışında yaşayan Türk vatandaşların da yatırımlarını ülke hesapları içerisinde değerlendirebilmesi amacı ile YUVAM sisteminin geliştirildiği duyuruldu. Kamu bankalarından biri olarak hizmet vermeye devam eden Vakıfbank, yeni dönem YUVAM hesabının banka hizmetleri arasında yürürlüğe girdiğini açıkladı.

Birikim Yapmak İsteyen Gurbetçilere, YUVAM Hesabı Hizmeti!

Vakıfbank, yeni dönem ile birlikte alınan ekonomik kararlardan biri olan YUVAM Hesabı hizmetinin, yürürlüğe girdiğini duyurdu. Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih tarafından duyurulan YUVAM Hesabı, kamu bankasında sunulan bir hizmet olarak resmen yürürlüğe girdi.

YUVAM Hesabı ile Her Koşulda Kazanın!

Yeni dönem YUVAM Hesabı hizmeti ile ilgili açıklamalarda bulunan Genel Müdür Üstünsalih, banka bünyesinden hesap açmak isteyen gurbetçiler için şunları söyledi: “YUVAM Hesabı hizmetimiz ile yurtdışında yaşayan vatandaşlarımıza, birikimlerini ülkemiz sınırları içerisinde değerlendirmelerine olanak sağlıyoruz. Bu hizmet ile onlara, her şartta kazanımlarını muhafaza edebilecekleri bir şans tanıyoruz.”

Vakıfbank YUVAM Hesabı Nasıl Açılır?

YUVAM Hesabı açmak isteyen gurbetçi vatandaşlara seslenen Üstünsalih, banka şubelerinden, Vakıfbank Mobil uygulamasından ya da bankanın internet sitesi aracılığı ile bu hizmete başvuru yapılabileceğini dile getirdi.