Ekonomi

Vakıfbank’a kredi borcu olanlar dikkat: Değişti!

Birçok vatandaş nakit ihtiyaçlarını gidermek için bankalardan kredi çekme yoluna gidiyor. Pandemi nedeniyle ise geçtiğimiz sene kamu bankaları uygun finansmanlı kredi dağıtmışlardı. Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası’ndan kredi çekenleri ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Buna göre bankalardan temel ihtiyaç kredisi çeken vatandaşlar 18 ile 36 ay arasında vade uzatımı yapabilecekler.

2020 yılında Vakıfbank 6 ay geri ödemesiz kredi verdiğini duyurdu. Birçok vatandaş 3-5-10 bin TL olarak verilen kredilerden faydalandı. Ancak söz konusu krediyi geri ödemekte zorlanan vatandaşlar için yeni bir gelişme yaşandı. Hürriyet’te yer alan habere göre, borcunu yapılandırmak isteyen vatandaşlar 18 ile 36 ay arasında vade uzatımı yapabilecekler.

Vakıfbank kredisi devam ediyor mu?

Vakıfbank tarafından verilen krediden geçtiğimiz sene hane halkı geliri 5.000 TL ve altında olan bireysel müşteriler faydalanabildiler. 10.000 TL’ye kadar, 6 ay ödemesiz dönemli, aylık eşit taksitli, 36 aya varan vadelerle, aylık %0,49 faiz oranıyla verilen krediye başvurular ise artık kabul edilmiyor.