Ege HaberleriGündemİzmir HaberleriYerel Haberler

Vali Köşger’den Koronavirüs Açıklaması: Vakalar Artmaya Devam Ediyor

Omicron varyantının ortaya çıkması ile birlikte ülkede vakalar artmaya devam ediyor. Son günlerde baskın varyant haline gelen omicron varyantı sonrası gün geçtikçe artan vaka sayıları vatandaşları endişelendirmeye devam ediyor. Omicron varyantı ile birlikte İzmir’de vakalar son 1,5 ayda 8 kat yükseldi.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger İzmir’de artan koronavirüs vakaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Köşger,” İki gündür İzmir kendi rekorunu egale ediyor. Vefat sayısı da artıyor. Yeni varyantın ölümcüllüğü daha düşük ancak ölüm oranlarında artış var” ifadelerini kullandı. Ege’de Son Söz’ün haberine göre İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger artan omicron vakaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. İzmir’in kendi rekorunu egale ettiğini ifade eden Köşger, vefat sayılarında artış yaşandığını belirtti.

İzmir Vaka Sayıları Bakımından Kendi Rekorunu Kırıyor

Omicron varyantının tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla artması ile İzmir gibi nüfus yoğunluğunun fazla olduğu illerde Omicron bulaş zincirinin daha hızlı yayılmaya başladı. İzmir’de artan vaka sayıları ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Köşger, “İzmir’de rakamlar iç açıcı değil. Vakalar İzmir’de de artıyor.  Son iki gündür İzmir kendi rekorunu kırıyor ve hiç ulaşılmamış rakamlara ulaştı. Depremin ertesinde bizim gördüğümüz pik vardı. Deprem sonrası izolasyonda olan herkes sokağa çıkmış ve birbirine bulaştırmıştı. O pik nokta aşıldı. İki gündür İzmir kendi rekorunu egale ediyor. Vefat sayısı da artıyor. Yeni varyantın ölümcüllüğü daha düşük ancak ölüm oranlarında artış var” şeklinde konuştu.