Ege Haberleriİzmir Haberleri

Validatöre okutulması gerekiyor: İzmirim Kart’a para yükleyen herkes için duyuruldu!

İzmir’de toplu taşıma kullanan vatandaşlar İzmirim Kart kullanıyor. İzmirim Kartların kullanımı için karta para yüklemek gerekiyor. Para yükleme ile ilgili olarak açıklama yapıldı. Yapılan açıklamalarda internet üzerinden bakiye yükleme ile ilgili merak edilen sorular yanıtlandı.

İzmir’de toplu taşıma kullanan binlerce kişi cüzdanında İzmirim Kart taşıyor. İzmirim Kart sahipleri internet üzerinden bakiye yükleme işlemleri gerçekleştiriyorlar. Ancak yükleme yaptıktan sonra bakiyenin neden artmadığı merak ediliyor. İzmirim Kart ile ilgili sıkça sorulan sorular www.izmirimkart.com.tr adresi üzerinden yanıtlandı.  Vatandaşlara internet üzerinden para yükleme ile ilgili olarak da açıklama yapıldı.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

İnternet üzerinden yapılan TL yüklemesinin kartta görünebilmesi için, kartın validatöre okutulması gerekmektedir. Kart validatöre ilk okutulduğunda ilgili miktar otomatik olarak yüklenecektir. Kart validatöre okutulmadığı sürece bakiye sorgusuna yükleme yapılan miktar yansımayacaktır.

İnternetten yükleme ne zaman karta yansır?

İnternet üzerinden yapılan TL yüklemesinin validatör cihazlarına ulaşması, GSM bağlantı durumuna göre 1 saati bulabilir.

Otobüste bakiyesi değişmeyenler

izmirimkart.com.tr üzerinden TL yükleme işlemi başarılı bir şekilde tamamlandığında, karta ait yükleme kaydı sahadaki validatörlere gönderilir. Sahadaki cihazların tamamının ilgili kaydı alması GSM bağlantı durumuna göre 1 saati bulabilir. Kart biniş sırasında validatör cihazına gösterildiğinde ilk olarak tanımlı internet yükleme işlemi gerçekleştirilir. Yükleme işleminin ardından kullanılmakta olan hizmete ait normal biniş ücreti tahsil edilir. Yükleme işlemi gerçekleşmemiş ise kart okutulduğunda validatör henüz yükleme emrini almamış olabilir. Bakiye sorgusunda yükleme için bekleyen kayıt görüntülenmeye devam eder.

Ayrıca İzmirim Kart’a yapılan web dolum işlemlerinin validatörde okutulmasına rağmen karta yansımaması durumunda, web dolum işlemi yapıldığını şoför personele bildirmesi halinde dolum işleminin kart bakiyesine yansıtılması ayrıca İzmirim Kart yüklematik (TVM) cihazı bulunan Metro/İzban istasyonları, İzdeniz iskeleleri ve İzmirim Kart yüklematik (TVM) cihazı bulunan noktalarda, İzmirim Kart’ın cihaza okutulması halinde ekranda “Talimat Sorgula” butonuna basılması ile online dolum işleminin İzmirim Kart’a yansıtılması sağlanacaktır.