Valilikler bile duyurdu! Bu gece çok şiddetli olacak: 45 şehir için alarm verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmeleri ve valiliklerden gelen uyarılar, 45 il için sarı kodlu alarm verilmesine neden oldu. İstanbul ve Ankara Valilikleri, vatandaşları kuvvetli fırtına riskine karşı uyardığı belirtilerek bu önlemler, yaklaşan sağanak yağışlar ve kuvvetli rüzgarlar nedeniyle alındığı paylaşıldı.

Konu ile ilgili olarak Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya göre, bu gece saatlerinden itibaren Marmara ve Ege bölgelerinde sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar beklendiğini paylaştı ve özellikle Marmara ve Kıyı Güney Ege’de yoğun yağışlar tahmin edildiği ve bu durum, ani sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara neden olabileceği vurgulandı.  Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların dikkatli olmaları önem taşıyor.

Fırtına Uyarısı: İç ve Batı Kesimler Dikkat!

İç ve batı kesimler için ise fırtına uyarısı yapıldı. Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile batı ve orta Karadeniz’de güney ve güneybatı yönlerinden fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına beklendiği vurgulanarak bu durum, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar ve toz savrulması gibi olumsuzluklara neden olabileceği ve bu bölgelerde yaşayanların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği bildirildi.

İstanbul ve Ankara Valiliği’nden Uyarılar

Ankara Valiliği ve İstanbul Valiliği, kuvvetli fırtına beklentisi nedeniyle vatandaşları uyardı. Ankara’da rüzgarın güney ve güneybatı yönlerinden fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. İstanbul’da ise Cumartesi sabahından itibaren doğu ve kuzeydoğu, öğleden sonra batı ve kuzeybatı yönlerinden fırtına beklentisi var. Bu durum, vatandaşların dikkatli olmalarını gerektiriyor.

Sarı Kodlu Alarm Verilen 45 İl

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarısıyla 45 il için sarı kodlu alarm verildi. Afyonkarahisar’dan Zonguldak’a kadar birçok ilde vatandaşlar uyarıldı. Bu illerde yaşayanların, sağanak yağışlar ve kuvvetli rüzgarlar nedeniyle dikkatli olmaları gerekiyor. Özellikle ani sel, su baskını ve yıldırım gibi risklere karşı tedbirli olunmalıdır.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün ve valiliklerin uyarıları, vatandaşların ve yetkililerin dikkatini çekti. Sağanak yağışlar, gök gürültülü sağanaklar ve kuvvetli rüzgarlar nedeniyle alınan önlemler, olası risklerin en aza indirilmesini amaçlıyor. Bu doğrultuda, 45 ilde yaşayanların tedbirli olmaları ve meteorolojik uyarılara dikkat etmeleri önemlidir.

Exit mobile version