Vatandaş şikayet etmişti: Araba fiyatları ile ilgili önemli açıklama!

Sıfır km araçların fiyatlarının düşürülmesi için uygulamaya alınan ÖTV indirimi sonrası önemli gelişmeler yaşandı. Araç bayilerinin fiyatlarında indirim uygulanmaktan imtina ettiği gerekçesiyle vatandaşlar şikayetlerde bulundular. Bu kapsamda Ticaret Bakanı Mehmet Muş araba satışları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Muş açıklamalarında, “Kural dışılık varsa kimsenin gözünün yaşına bakmayız. Çok ağır yaptırımlar olacak” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de 12 Ağustos tarihinde uygulamaya alınan özel tüketim vergisi matrahlarında yapılan değişiklik ile sıfır araçların fiyatlarının düşürülmesi bekleniyordu. Ancak vatandaşlar indirim sonrası bile fiyatların düşmemesinden şikayetçi oldular.

Çok ağır yaptırımları olacak

Bu kapsamda açıklamada bulunan Bakan Muş şu ifadeleri kullandı:

Şu an çalışmalar devam ediyor, kuralları aşanlar varsa gereken cezayı alırlar. Burası tanımlı ve kurallı bir alan. O açıdan eğer usulsüzlük varsa gereği yapılır. Organize fiyat artışını tetikleyen ne varsa gereken yapılır.
Eğer araçlar stokta tutuluyorsa, anlaşıp galericilere veriliyorsa ve vatandaş bunlardan dolayı araç bulamıyorsa tespiti halinde çok ağır yaptırımları olacak.

Market ve hallerde fiyatlardaki artışlar ile ilgili de konuşan Bakan Muş, vatandaşların şikayetlerini dikkate aldıklarını söyleyerek, “Bir ayda bitecek değil, amaç kurallı serbest ticareti geliştirmek” dedi.

Exit mobile version