EkonomiGündem

Vatandaşa Açıklama Yapıldı: Yarından İtibaren Temel Gıdaların Fiyatları İle İlgili Kritik Karar Alındı

Son dönemlerde iğneden ipliğe zam gelirken vatandaş geçinmekte zorlanır hale geldi. Dar gelirli vatandaş kiradan ve faturadan ay sonunu getiremezken artan temel gıda ve ihtiyaç ürünlerinin fiyatları sonrasında alışveriş yapamaz oldu.  Artan gıda fiyatları ve yüksek enflasyon oranları sebebe ile iktidardan kritik bir adım geldi.  Temel gıda ürünlerinden KDV oranı yüzde 8’den yüzde 1’e düşürüldü.

Temel Gıda Ürünlerinde KDV Düşürüldü

Kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Temel gıda ürünlerinde KDV oranını yüzde 8 oranından yüzde 1 oranına düşürdüklerini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan enflasyonla mücadelede fedakarlık diyerek temel gıda ürünlerindeki yüzde 8’lik KDV oranının yüzde 7’lik indirimle yüzde 1’e düşürüldüğünü duyurdu.

1234.jpg

KDV Yüzde 1’e İnecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, “KDV’yi yüzde 1’e indirmemiz otomatikman gıda ürünlerinde yüzde 7’lik indirim anlamına gelmektedir. KDV’si yüzde 1’e inen ürünler enflasyon sepetinde ciddi bir ağırlığa sahiptir. Pirinç, makarana, et, balık, çay, süt ve süt ürünleri, yumurta ve bakliyat çeşitleri gibi insanlarımızın günlük hayatlarında sıklıkla tükettiği gıdalardır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ” Gıda sektöründe de aynı oranda bir fedakarlık talep ediyoruz. Pazartesi gününden itibaren yüzde 7 KDV ve yüzde 7 sektör indirimi  toplamda yüzde 7’lik bir indirim yapılmasını milletimiz adına bekliyoruz. Aynı şekilde diğer tüm sektörlerden de bu düzeyde bir indirimi, pazartesi gününden itibaren doğrudan vatandaşlarımıza yansıtacakları bir yaklaşım görmek istiyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Üretim Açıklaması

Ayrıca Erdoğan üretime de vurgu yaparak, “Üretim çarkları harıl harıl çalışıyor. İstihdamda tarihimizde ilk defa 30 milyonu geçtik. İhracatımız her ay rekor tazeleyerek artıyor. Uluslararası yatırımcıların ülkemize olan ilgilerinde gözle görülür bir artış var. Baharla birlikte turizm ve inşaat sektörlerinde başlayacak büyük hareketliliğin işaretlerini şimdiden alıyoruz. Tek yapmamız gereken bu süreci, milletimizi enflasyona ezdirmeden geçirmektir. Bunun için enflasyonla mücadele safına herkesin katılmasını istiyoruz. Yaptığımız KDV indirimi de, sektörden beklediğimiz aynı orandaki indirimde aynı amaca yöneliktir. Tabii üretim, topatan ve perakende gıda sektörlerinden sadece indirim arzumuzu ifade etmek kalmıyoruz, aynı zamanda bir denetim seferberliği başlatıyoruz. İlgili bakanlıklarımız, oluşturacakları enflasyonla mücadele timleri vasıtasıyla gıda başta olmak üzere, fiyatları makul izahı olmayan şekilde arttırılmış ürünlerle ilgili sıkı denetimler yürüteceklerdir” ifadelerini kullandı.