Vatandaşlar Dertli! Tüpe Son 1 Ayda 4 Kez Zam Geldi

Ülkemizde iğneden ipliğe her şeye zam gelirken vatandaş gözünü her gün ayrı bir zam haberine açıyor. Akaryakıttan, elektriğe, doğalgazdan kuru bakliyata pek çok ürün zamdan nasibini aldı. Türkiye’de birçok evin mutfağında kullanılan 12 kilogramlık mutfak tüpüne zam üstüne zam geldi. Eylül ayında 150 TL olan tüp, Ekim ayında 164 TL, Kasım ayında ise 200 TL’ye kadar çıktı. ı 12 kilogramlık mutfak tüpüne son bir ayda 4 kez zam geldi.

Tüpe Yapılan Zamlar Bütçeyi Zorlayacak

Türkiye’de bir çok evince mutfağının demir başı olan tüpe son aylarda gelen zamlar vatandaşın cebini yakmaya devam ediyor. Tüp gaza son bir ayda üst üste gelen zamlara vatandaşlar tepki gösterdi. Kasım ayında yapılan zam sonrasında 200 TL’lere çıkan tüp fiyatları bütçeyi zorlayacak. Tüp fiyatları şehirden şehre değişiklik gösterirken, iddialara göre tüp fiyatları son doğalgaz zammıyla birlikte bir kez daha zamlanacak.

Mutfaklarda Kullanılan 112 Kilogramlık Güncel Tüp Fiyatları 

Aygaz

12 kg tüp tombul tüp fiyatı: 201,00 TL

İpragaz

12 kg ev tüpü: 202 TL

Milangaz

12 kg ev tüpü: 195 TL

Mogaz

12 kg ev tüpü: 201 TL

Bimizgaz

12 kg ev tüpü: 203,50 TL

Belirtilen tüp fiyatları İstanbul(Avrupa Yakası) fiyatları baz alınarak hazırlanmıştır. Fiyatlar şehir ve bölgeye göre değişiklik göstermektedir.

Exit mobile version