Vatandaşlar fiyatlardan şikayet ediyordu: Ayçiçek yağları için yeni adım atıldı!

Ayçiçek yağları marketlerde son bir sene içinde fiyatı en çok artan ürünlerden biri arasına girince vatandaşlardan da fiyatlara yönelik olarak şikayet üzerine şikayet yağmaya başlamış, yağ fiyatları sosyal medyanın da gündemine oturmuştu. Artan fiyatlar üzerine ayçiçek yağları için yeni bir adım atıldı. İşte detaylar…

Karabük’te atılan adımla bu yıl Eskipazar ilçesinde 24 çiftçi tarafından 2 bin dekar, merkez ve Eflani ilçesinde de 4 çiftçi tarafından 1000 dekar alanda olmak üzere toplam 3 bin dekar alanda yağlık ayçiçeği ekimi yapılacak. Şehirde, “2022 Yılı Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi” projesi kapsamında yüzde 75 hibe desteğiyle çiftçilere yağlık ayçiçeği tohumu dağıtıldı.

250 DÖNÜME EKİM YAPILDI

İlçedeki tarım arazilerinin kullanılmasıyla ilgili İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün önemli çalışmalarının olduğunu, bu doğrultuda yıllardır bölgede tarımın iyi bir şekilde yapıldığını anlatan Gürel, şöyle devam etti:

“Özellikle salgın sürecinde üretmeden tüketmenin mümkün olmayacağını gördük. Tedarik zincirlerinin ne kadar önemli olduğunu, tedarik güvenliğinin sağlanmasının, özellikle Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle ne kadar önemli olduğunu anlamış olduk. Bu kapsamda Eskipazar’da tarım arazilerinin iyi bir şekilde kullanılması, tarımın hangi ürünlere uygun olduğunun tespiti açısından arkadaşlarımız çalışmalar yaptı. Geçen sene burada ayçiçeğiyle alakalı bir çalışma yapıldı. 250 dönüm civarında ayçiçeği ekimi yapıldı ve başarılı oldu.”

3 BİN DEKAR ALANA EKİM YAPILACAK

Törende daha sonra, ilçedeki 24 çiftçiye yağlık ayçiçeği tohumları Vali Gürel ve protokol üyeleri tarafından teslim edildi. Karabük’te bu yıl Eskipazar ilçesinde 24 çiftçi tarafından 2 bin dekar, merkez ve Eflani ilçesinde de 4 çiftçi tarafından 1000 dekar alanda olmak üzere toplam 3 bin dekar alanda yağlık ayçiçeği ekimi yapılacak.

Exit mobile version