Vatandaşlar sordu, uzmanlar yanıtladı: Rusya- Ukrayna savaşı TL’ye değer kaybettirecek mi 2 Mart güncel döviz fiyatları

Geçtiğimiz yılın eylül ayından itibaren hafif dalgalı hareketlerine başlayan dolar kuru, aralık ayına gelindiğinde tarihi seviyesini görerek 18 TL seviyesinden işlem görmüştü. Dolar ile birlikte euro kuru ve gram altın fiyatı da artmış, aralık ayının başı itibari ile euro kuru 20 TL’nin gram altın ise 1000 TL’nin üzerinden işlem görmüştü. O günlerde gitgide değer kaybeden TL’nin koruma altına alınması amacı ile kur korumalı TL vadeli mevduatlar sistemi geliştirilmiş ve doların 11 TL, euronun 13 TL ve gram altının 600 TL seviyesine kadar gerilemesi sağlanmıştı.

Yeni döneme girilmesi ile birlikte siyasi alanlarda yaşanan baskılardan olumsuz olarak etkilenen piyasalar, tekrar dalgalı hareketlerine başladı, ancak dolar kurunun bir süredir 13 TL seviyesinden işlem görmesi sağlanabildi. Ancak geçtiğimiz günlerde resmen savaşa dönen Rusya- Ukrayna gerginliğinden sonra doların sabitliği sarsıldı. Yaklaşık bir haftadır 14 TL’nin üzerine çıkan ve ara ara 14 TL’nin altından işlem gören dolar kuru, vatandaşların endişelenmesine sebep oldu. Konu ile ilgili olarak uzman yorumlarını araştıran vatandaşlar, pek de iç açıcı olmayan yorumlar ile karşılaştılar.

Rusya- Ukrayna Savaşı Dolar Kurunu Etkilemeye Başladı!

Rus ordusunun haftalardır Ukrayna sınırında konumlanmış olması, bir süredir devam eden Rusya- Ukrayna gerginliğinin ortaya çıkmasına sebep olmuştu. Yaklaşık on gün önce Rus hükümeti tarafından “geri çekilme” açıklamasının yapılmasının ardından rahat bir nefes alacağını düşünen küresel piyasalara, Rusya’nın ani savaş hamlesi damgasını vurdu.

Bir hafta önce sabah 05:00 sularında Ukrayna’ya resmen girdiğini açıklayan Rusya, bu hareketi ile küresel piyasalara bir darbe indirdi. Savaşın başladığı günden beri dalgalı hareketleri sıklaşan dolar kuru, bir süredir sabit kaldığı 13 TL seviyesini aşmaya başladı.

“Dolar Kuru Artacak!”

Geçtiğimiz aralık ayında dolar kurunda yaşanan artışın gündelik hayatı ne kadar etkilediğini deneyimlemiş olan vatandaşlar, savaşın piyasaları nasıl etkileyeceği konusunda endişelenmeye başladılar. Konu ile ilgili yorumlarda bulunan piyasa uzmanları, aniden olmasa da ilerleyen aylarda dolar kurunun 18 TL seviyesine kadar yükseleceğini bildirdiler.

Güncel Dolar Kuru Fiyatları

2 Mart sabahı itibari ile dolar kuru fiyatları şu şekilde belirlendi:

Exit mobile version