Vatandaşlara Açıklama Yapıldı: Zamlı Aldığınız Ürünü İade Edin

Döviz kurunda yaşanan yükselmenin ardından ışık hızında artan gıda ve temel ihtiyaç ürünlerinin fiyatlarında hala bir değişiklik gözlemlenmedi. Döviz kurunda yaşanan sert düşüşün ardından vatandaşlar merakla market fiyatlarını kontrol ediyor. Bazı ürünlerin fiyatlarına indirim bir yana zam geliyor.

Tüketici Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu yaptığı açıklamada, fiyatlara daha da zam geleceği beklentisiyle bazı ürünlerde stok yapıldığına dikkat çekerek “Bu ürünlerin bir çoğu pahalı fiyatlardan alındı. Kanunen 14 gün iade etme hakkı var” ifadelerini kullandı.

Market Fiyatlarına İndirim Değil Zam Geldi

Döviz kurunda yaşanan sert düşüşün ardından vatandaşların artan gıda ve temel ihtiyaç ürünlerinde fiyat düşüş beklentisi yüksekti. Fakat işler vatandaşın beklediği gibi gitmedi. TESK Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı açıklamada, market fiyatlarına indirim değil zam yapıldığına dikkat çekmiş, özellikle peynir, zeytin, tuvalet kağıdı, su, peçete gibi ürünlerde yüzde 15-25 arasında zam yapıldığını belirtmişti.

Zamlı Alınan Ürünler 14 Gün İçinde İade Edilebilecek

Türkiye Gazetesi’nin haberine göre, Tüketici Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu yaptığı açıklamada, fiyatlara daha da zam geleceği beklentisiyle bazı ürünlerde stok yapıldığına dikkat çekerek, “Bu ürünlerin bir çoğu pahalı fiyatlardan alındı. Kanunen 14 gün iade etme hakkı var. Eğer indirimler başlayacaksa -ki birçok kalemlerde görülebilir bu- vatandaş, alışveriş fişini ibraz ederek pahalıya aldığı ürünleri iade edebilir. E-ticaret’te şartsız iade hakkı var. Fiziki yapılan gıda alışverişlerinde ise, ürün ambalajından çıkmadıysa marketler iade alabilir. Böylece vatandaş, o ürün ucuzlayınca daha uyguna tekrar alabilir” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version