Vatandaşlara Destek Verilecek E-Devlet Üzerinden Başvuru Yapılacak

Vatandaşlara verilecek doğalgaz desteği duyuruldu. Doğalgaz yardımı almak isteyenler dikkat! Başvurular e-devlet üzerinden yapılacak. Bakan Yanık, “Vatandaş evinde doğalgaz kullanıyorsa kota miktar olarak ona göre doğalgaz ücretine yardımcı olacağız” dedi. Peki kimler doğalgaz yardımına başvuracak? Doğalgaz desteği kimlere verilecek? Doğalgaz desteği başvurusu nasıl yapılır? Detaylar haberimizde…

Vatandaşlara Doğalgaz Desteği Verilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, tarafından da duyurulan doğalgaz destek başvurusu haberinin ardından vatandaşlar merakla doğalgaz destek haberlerini incelemeye başladı. Bakan Yanık yaptığı açıklamada vatandaşa sağlanan kömür ve odun gibi yakacak yardımlarında olduğu gibi doğalgaz kullanan vatandaşlara da yardımda bulunacaklarını ifade etti.

Yine aynı zamanda Geçtiğimiz günlerde yapılan  Kabine Toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarafından yapılan açıklamada vatandaşlara yapılan yakacak yardımlarına bir yenisinin daha eklendiğini duyurdu. Erdoğan vatandaşlara, doğalgaz yardımında bulunacaklarını açıkladı. Doğalgaz yardımından kimlerin faydalanabileceği sorularına Bakan Derya Yanık, doğalgaz kullanan vatandaşlara kota miktarı baz alınarak destek verilecek, doğalgaz ücretlerine yardım edilecek dedi.

Doğalgaz Destek Başvurusu Nereden Yapılacak?

Doğalgaz yardımı ile ilgili geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Bakan Yanık, “Sağladığımız kömür yardımı kadar doğalgaz desteği sağlamış olacağız. Evinde doğalgaz kullanıyorsa kota miktar olarak ona göre doğalgaz ücretine yardımcı olacağız. Normal şartlarda diğer sosyal yardım ödemelerinde PTT aracılığıyla ya da kart dağıtarak yardımda bulunduk. Burada fatura olduğu için ödeme noktalarıyla anlaşılır, faturayı biz mi yatırırız ya da biz mi vatandaşlara yatırırız daha netleşmedi. Ama biz bu hizmeti vatandaşımıza ulaştıracağız” şeklinde konuştu.

Exit mobile version