Vatandaşlara doğal gaz müjdesi verildi: İşte yerli doğal gazın sisteme verileceği tarih!

Türkiye’de doğal gaz müjdesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vermişti. Bu kapsamda vatandaşlar yerli doğal gazın ne zaman kullanıma sunulacağını merak ediyordu. Konuyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yeni bir açıklamada bulundu. Bakan Dönmez tarafından yapılan açıklamada, “Yerli doğalgazda hedef belli, 2023’te gazın ilk fazını sisteme vereceğiz” ifadeleri kullanıldı.

Geçtiğimiz sene peş peşe doğal gaz müjdeleri geldi. 21 Ağustos 2020’de Sakarya Gaz Sahası’nda (Tuna-1) 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi ile 17 Ekim 2020’de ise 85 milyar metreküp daha doğal gaz bulundu. Bu kapsamda vatandaşlar yerli doğal gazın ne zaman kullanacağını merak ediyor.

İlk boru 2022’de serilecek

Karadeniz’de keşfedilen doğal gaz ile ilgili beklenen yanıt geldi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz tabanına ilk borunun 2022 ortalarında serileceğini ve Karadeniz gazı için169 kilometre boru hattı kurulacağını söyledi.

Doğal gazın ne zaman kullanacağı ile ilgili de açıklama yapan Bakan Dönmez, “Yerli doğalgazda hedef belli, 2023’te gazın ilk fazını sisteme vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version