Vatandaşlara duyuruldu: Yarı fiyatına araç sahibi olmak mümkün! O grupta yer alanlardan artık ÖTV alınmayacak!

Ekonomi piyasalarında gözlenen olumsuz gelişmelerden direkt olarak etkilenmiş olan otomobil fiyatları, kendi aracının sahibi olmanın hayalini kuran vatandaşların planlarını ertelemelerine sebep oldu. Hem ikinci el araçlarda hem de sıfır kilometre araçlarda gözlenen fiyat artışının, üretici firmaları direkt olarak etkileyen çip krizi sebebi ile iyiden iyiye kendini göstermesi, vatandaşları uygun fiyatları araç sahibi olma konusunda karamsarlığa itti.

Araç fiyatlarının giderek karşılanamaz seviyelere gelmesinden sonra mağdur olan vatandaşlara, devlet kurumlarından müjdeli haber geldi. Yetkililer tarafından yapılmış olan resmi açıklamaya göre ilgili şartları sağlayan vatandaşların araç satın almaları durumunda, ÖTV’den muaf olacakları ve böylelikle de araçları yarı fiyatına satın alabilecekleri bildirildi.

ÖTV İndirimi Nedir, Kimlere İndirim Hakkı Tanınır?

ÖTV, üretimi esnasında çevreye zarar vermiş olduğu tespit edilen bütün ürünlerden alınan bir vergi çeşididir. Özellikle otomobillerin satış fiyatlarında ciddi farkların oluşmasına sebep olan bu vergi türü, kendi aracının sahibi olmak isteyen vatandaşların korkulu rüyası haline gelmiştir.

Devlet, bazı vatandaşlarının ÖTV indirimli ve ÖTV’siz araç sahibi olmasını mümkün kılmıştır. Yüzde 40’ın üzerinde engelli olan vatandaşlara ÖTV indirimi, yüzde 90’ın üzerinde engelli olan vatandaşlara ise yüzde yüz ÖTV indirimi hakkı tanınmıştır.

ÖTV Muafiyeti Başvuru Şartları Nelerdir?

ÖTV indirimi veya direkt olarak ÖTV’siz araç sahibi olmak isteyen vatandaşların sağlamaları gereken başvuru şartları şu şekildedir:

ÖTV’siz Alınan Araç Satılabilir Mi?

ÖTV indirimi ile satın alınmış olan araçların, 5 yıl boyunca satılmasına izin verilmektedir. Bu kural ile ilgili tek istisna, aracın yine engel durumu olan birine satılmasıdır.

Exit mobile version