Vatandaşların belediyelerin hesap numaralarına ödeme yapması gerekiyor: Kasım sonuna kadar yapmayana ceza kesilecek!

Türkiye’de bina, arazi ve arsalar sahipleri vatandaşların emlak vergisi ikinci taksit ödemelerini Kasım ayı sonuna kadar gerçekleştirmeleri gerekiyor. Vergi ödemesi yapmayan vatandaşlara gecikme cezası aylık yüzde 2 olarak uygulanıyor. Vergi ödemeleri belediyelerin banka hesap numaralarına EFT veya havale yoluyla gerçekleştirilebiliyor.

Evi olan vatandaşlardan emlak vergisi ödemesi alınıyor. 2021 yılı emlak vergisi 2. Taksit ödemelerinde son tarih 30 Kasım olarak açıklandı. Ödeme yapmayan vatandaşlara gecikme cezası aylık yüzde 2 olarak uygulanacak.
Emlak vergisi ikinci taksit ödemeler, belediyelerin banka hesap numaralarına EFT veya havale yoluyla da ödenebiliyor. Ayrıca bazı belediyelerin internet siteleri üzerinden vergi ödeme ve borç sorgusu da yapılabiliyor.

Bu kişiler ödemek zorunda değil

Türkiye’de ev sahibi olan vatandaşların devlete emlak vergisi ödeme yapması gerekiyor. Yılda 2 kere ödenen emlak vergisinden bazı vatandaşlar ise muaf tutuluyor. Ancak vatandaşlar kimi zaman muaf olduklarını bilmeden ödemelerini gerçekleştiriyorlar. Muaf olduğu halde vergi ödemesi yapan vatandaşlar ise 5 yıllık iade alabiliyorlar. Vergi iadesi almak için belediyeye dilekçe ile başvuruda bulunmak gerekiyor. Brüt 200 metrekareyi aşmayan tek konutları olan ve geliri olmayanlar, engelliler, işsizler, emekliler, gaziler ve şehit yakınları vergi muafiyetinden faydalanabiliyorlar.

Exit mobile version