Vatandaşların TBMM’ye verdikleri dilekçelerde ‘serpme kahvaltı yasaklansın’ talebi

TBMM Dilekçe Komisyonu’na yapılan başvurular arasında, evliliklerini 25 yıl boyunca sürdüren kadınların emekli olma talepleri, serpme kahvaltının yasaklanması gibi çeşitli konularda dilekçeler bulunuyor.

28.Yasama Dönemi’nde, 15 Mayıs 2023’ten 15 Kasım 2023’e kadar 5 bine yakın başvuru yapıldı. Bu başvuruların 1453’ü kadınlar, 3501’i ise erkekler tarafından yapıldı. Başvuruların yüzde 90’ı elektronik posta yoluyla, geri kalanı elden, faks, posta ve milletvekilleri aracılığıyla gerçekleştirildi.

Dilekçe Komisyonu Başkanlık Divanı, 9 toplantı gerçekleştirerek toplam 12 bin 386 dilekçe üzerinde karar verdi. 84 dilekçe ise mevzuata uygun olmaması ya da mükerrer olması sebebiyle işlemden kaldırıldı. Diğer dilekçelerin incelemesi devam ediyor.

Evli kadınlar 25nci yılında emekli edilsin

Başvurular arasında dikkat çeken taleplerden biri, evliliklerini 25 yıl tamamlayan kadınlara emeklilik hakkı tanınmasıydı. Ancak Komisyon, bu talebin değerlendirilebilmesi için Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda değişiklik veya yeni yasal düzenlemeler yapılması gerektiğini belirterek, bu konuda bir işlem yapılamayacağına karar verdi.

TBMM’ye verilen dilekçelerde;

 

Exit mobile version