Editörün SeçtikleriEkonomi

Ve beklenen haber geldi! Türk Hava Yolları personel alımı: 1.000 kabin memuru, 900 pilot

Türk Hava Yolları’nın (THY) gelecek dönemde yolcularına sunacağı yeni avantajlar hakkında önemli açıklamalar gelirken istihdam hakkında da önemli değerlendirmeler yapıldı. THY Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, CNN Türk’te katıldığı bir programda önemli açıklamalarda bulundu. Bolat açıklamalarında şirketin internet hizmetini ücretsiz yapma kararı aldığını belirterek bu yeniliğin iki yıl içinde tüm THY uçaklarında uygulanacağını ifade etti.

PERSONEL ALIMI YAPILACAK

Prof. Dr. Ahmet Bolat, aynı programda THY’nin personel alımları ve büyüme stratejisine ilişkin de açıklamalarda bulunarak şirketin yakın zamanda bin yeni kabin memuru alımı yapacağını aktardı. Bolat açıklamalarının devamında bu adımın THY’nin hizmet kalitesini artırmayı ve yolcularına daha iyi bir deneyim sunmayı amaçladığını bildirdi ve şu anda 15 bine ulaşan kabin memuru sayısının, gelecek dönemde yapılacak alımlarla daha da artırılacağını vurguladı.

Prof. Dr. Ahmet Bolat söz konusu açıklamalarında bir yıl içinde yaklaşık 900 pilot daha alacaklarını belirtti ve şöyle devam etti:

“2019 yılında 12 bin kabin memurumuz vardı. Şu anda bu sayı 15 bine ulaştı. Yakında bin yeni kabin memuru daha alacağız”

ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM ARTACAK

THY’nin büyüme stratejisinde pilot alımlarının da önemli bir yer tuttuğunu dile getiren Ahmet Bolat, havayolu endüstrisinin dinamiklerine uygun olarak pilot ihtiyacının sürekli olarak değerlendirildiğini 2019 yılına göre önemli bir artışla şu anda 900 civarında pilotun THY bünyesinde görev yaptığını belirtti. Tüm bunlarla beraber Bolat bu sayının önümüzdeki dönemde artarak devam edeceğini ifade ederek havacılık sektöründeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve yolculara daha güvenli ve konforlu seyahat imkanları sunabilmek için sürekli olarak çalıştıklarını da paylaştı.