Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Ve sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Asgari ücrete görülmemiş zam olacak: Resmen belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamalarında asgari ücret hakkında beklenen haberi verdi. Burada Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında Ocak ayıdaki zammın bundan öncekilerden çok farklı olacağını ifade etti.

ÇOK FARKLI BİR ZAM GELİYOR

Konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Asgari ücret konusunda beklentilerle ilgili farklı rakamlar konuşuluyor. Bu konuyla ilgili siz neler söylersiniz?” şeklinde bir soru soruldu. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında çok farklı bir zam olacağını paylaştı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şöyle oldu:

“Şu anda bu konuyla ilgili çalışmaları başta Vedat hocamız olmak üzere arkadaşlarımız yapıyorlar. İnşallah bundan öncekilerden çok daha farklı bir hazırlığın içinde olduğunu biliyorum. Ama biz, havada uçuşan değil de yere sağlam basan adımları atacağız ki zihinlere iyi yerleşsin.”

ÇALIŞANLAR MEMNUN OLACAK

Tüm bunların yanı sıra Çalışma Bakanı Vedat Bilgin de bir açıklama yapmıştı. Bakan Bilgin açıklamalarında zamdan çalışanların memnun olacağını vurguladı. Bakan Bilgin’in açıklamaları ise şöyle olmuştu:

“Aralık ayında asgari ücretle ilgili enflasyonun tahribatını ortadan kaldıracak bir düzenleme yapacağız. Emekliler de çalışanlar da memnun olacak”