Venedik’e girişte turistlerden ücret alınacak!

UNESCO’nun Venedik’i tehlike altındaki miraslar listesine koyma fikri, İtalya’yı harekete geçirdi.

The Guardian’ın haberine göre; gelecek yıl bahar döneminden itibaren, Venedik’e girişler günübirlik turistler için ücretli olacak. Alınan bu tedbirle turist sayısında azalma olması bekleniyor. Giriş ücretinin 5 euro olması düşünülüyor.

Haberin detayında Venedik Belediye Başkanı Luigi Brugnaro’nun ifadelerine de yer verildi. Venedik Belediye Başkanı yaptığı açıklamasında, bu düzenlemenin bazı dönemler çok yoğun olan turist akışını düzenlemek amacıyla yapıldığını ve Venedik’in her zaman herkese açık olduğunu belirtti.

Kimler ücret ödemeyecek?

Geceyi Venedik’te geçiren turistler, şehirde yaşayan yerel halk, işe gidenler ve 14 yaş altındaki çocuklardan uygulamaya ilişkin ücret alınmayacağı belirtildi.

Henüz detaylar belli değil

Haberde yer alan detaya göre; konuya ilişkin düzenlemeler net olarak belli değil. Onay için 12 Eylül’de görüşülecek.

Venedik’te görülmesi gereken yerler

Venedik şehri bütünüyle dünya mirasları listesinde yer almaktadır. Venedik ismi, MÖ 10. yüzyılda burada yaşayan Veneti halkından gelmekteyken, şehrin eskiden Venedik Cumhuriyeti’nin başkenti olduğu da biliniyor.

Rialto Köprüsü, San Marco Meydanı, San Marco Bazilikası, Canal Grande, Ducal Sarayı ve çok daha fazlası her yıl Venedik’te ziyaretçi akınına uğruyor. Venedik, tüm dünyada en çok turist çeken şehirlerin başında gelmekte.

Kaynak: The Guardian

Exit mobile version