Ekonomi

VGM resmen duyurdu: 2021 yılında kira artışı yapılmayacak

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından çok önemli bir duyuru yayımlandı. Kurumun resmi web sitesi üzerinden yapılan duyuruda 2021 yılında kira artışı yapılmayacağı ifade edildi.

Yayımlanan duyuruda Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü kiracılarının 2021 Yılı’na ait kira artışlarının iptal edildiği ifade edilerek şu ifadeler kullanıldı:

KİRA ARTIŞI YAPILMAYACAK

“30.12.2020 tarihli ve 31350 sayılı Resmi Gazete ‘de yayımlanarak yürürlüğe giren 7261 sayılı Türkiye Çevre Ajansının Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 37. maddesinin (j) fıkrası: “Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne ve mazbut vakıflara ait taşınmazlardan; yapım, onarım veya restorasyon karşılığı uzun süreli kiralananlar dışında kalanların kira dönemi kısmen veya tamamen 2021 yılını kapsayan kira sözleşmelerinde, bu kira dönemi için kira artışı yapılmaz.” hükmü uyarınca yapım, onarım veya restorasyon karşılığı uzun süreli kiralanan taşınmazlar dışında kalan kira dönemi kısmen veya tamamen 2021 yılını kapsayan kira sözleşmelerinde 2020/30 no.lu genelge uyarınca artış yapılmaması yönünde karar alınmıştır.”

BURHAN ERSOY AÇIKLAMA YAPTI

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy  bu konu hakkında bir açıklama yaptı. Ersoy açıklamalarında Küresel sorun olan Pandemi döneminde Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak ellerini taşın altına koyduklarını belirterek Vakıf Kiracılarına 2021 yılında yapılacak kira artışının iptal edildiğini bildirdi.

Bunun yanı sıra Ersoy açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Pandemi dolayısıyla 2020 yılı tüm dünyada olduğu gibi Ülkemizde de zorlu bir süreç olarak geçti. Buna bağlı olarak 2021 yılında Vakıf Kiracılarımıza destek niteliğinde bu seneki kira artışlarını iptal ettik. Milletimiz ile birlikte bu sürecinde üstesinden gelmeye yönelik çalışmalarımız devam edecek”