Genel

Vodafone Kalan Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

Pandemi döneminde vatandaşların cep telefonu kullanım oranları da arttı. Artık yüz yüze yapılamayan görüşmeler telefonlar aracılığı ile yapılıyor. Bu nedenle vatandaşlar sıklıkla kalan bakilerini merak ediyorlar. Peki, Vodafone kalan bakiye sorgulama işlemi nasıl yapılır? Vodafone bakiye öğren

Günümüzde telefon ile iletişim yüz yüze iletişim önüne geçti. Karantina sürecinde vatandaşlar evlerinden çıkmadan sevdikleri ile görüşmelerini cep telefonları aracılığı ile gerçekleştiriyorlar.egehaber.com Bu nedenle Vodafone kalan bakiye sorgulama işlemini nasıl yapacağınızı; internetten, Vodafone bakiye sorgulama telefon hattından ve Vodafone resmi web adresinden izlenecek sorgulama aşamalarını haberimizde verdik. Vodafone bakiye öğren…

Vodafone Kalan Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

Vodafone kalan bakiye için sorgulama, ‘’ 7501’’ numarasını arayarak yapılabilmektedir. Bu numara, Vodafone hızlı bakiye sorgulama işlemi için oluşturulmuş bir numaradır. Vodafone kalan bakiye sorgulama işlemi için izlenecek adımlar, şu şekilde sıralanmaktadır:

*Telefondan ‘’ 7501’’ numarası aranmalıdır.

*Çıkan operatör, Vodafone kayıtlı müşteri numarası veya hizmet numarasını istemektedir.

*Bilgilerden birinin girilmesi ile sistem müşteri teyidini sağlamaktadır.

*Otomatik sistem, kalan bakiye miktarını aktarmaktadır.

Bu işlem sırasında, ek bir tuşlama yapmak gerekmektedir. egehaber.comBu numara, sadece Vodafone kalan bakiye bilgisi öğrenmek için oluşturulmuştur. Arama yapılıp, müşteri hizmet numarasının girilmesi ile direk olarak bakiye bilgileri sunulmaktadır. Vodafone hattınızın kalan bakiye bilgisi, hızlı bir şekilde iletilmektedir.

Vodafone Kalan Bakiye Sorgulama SMS Yöntemi

SMS ile Vodafone bakiye öğren işlemi için ‘’ 7501’’ numarasına mesaj gönderilmelidir. Gönderilen mesaja karşılık olarak, bilgilendirme mesajı iletilmektedir. Vodafone ilettiği mesajda, hatta ait kalan bakiye bilgilerini sunmaktadır. Vodafone kalan bakiye sorgulama işlemini SMS yoluyla yapmak için aşamalar, şu şekilde sıralanmaktadır:

Telefondan yeni bir mesaj metni açılmalıdır.

Mesaj metinine, ‘’BAKİYE’’ yazılıp, ‘’7501’’ numarasına gönderilmelidir.

*Gönderilen mesaja cevap olarak, kalan bakiye bilgileri iletilmektedir.

Kalan bakiye bilgisi, Vodafone mesaj sistemi ile yanıtlanmaktadır.

İşlem sonrası telefonunuza gelen mesajdan, kalan bakiye bilgilerini öğrenebilirsiniz. Bu işlem ile kısa süre içerisinde bakiye hakkında bilgi alınmaktadır. Müşteri hizmetlerini aramaya gerek duyulmadan, bakiye miktarı öğrenilebilmektedir. Vodafone kuruluşunun belirlediği, ‘’7501’’ numarası üzerinden kalan bakiye bilgileri, SMS yoluyla gönderilmektedir.

Vodafone Kalan Bakiye Sorgulama USSD Yöntemi

USSD ile Vodafone kalan bakiye öğren işlemi için ‘’ *123#’’ rakam ve sembolleri, telefon klavyesinde tuşlanmalıdır. Vodafone kurumunun belirlemiş olduğu ‘’*123#’’ kodu, USSD numarası olarak bilinmektedir. USSD numarası, her hangi bir telefon görüşmesi yapılmadan, bakiye miktarının direk olarak öğrenilmesini sağlamaktadır. USSD numarası ile Vodafone kalan bakiye sorgulama işlemi için izlenecek adımlar, şu şekilde sıralanmaktadır:

Telefon klavyesinden ‘’ *123#’’ tuşları girilmelidir.

Numara girildikten sonra, arama tuşuna basılmalıdır.

Arama tuşuna basıldıktan sonra, direk olarak kalan bakiye bilgisi ekrana gelmektedir.

Bu işlem ile arama sonrası her hangi bir görüşme yapılmadan, kalan bakiye bilgisi görüntülenmektedir. Vodafone şubelerine gitmeye gerek kalmadan, bakiye bilgilerinin öğrenilmesi sağlanmaktadır. Bu yöntem, kalan bakiye bilgisine ulaşmak amacı ile kullanılan en hızlı yöntemlerdendir.

İnternet Yoluyla Vodafone Kalan Bakiye Sorgulama

İnternet üzerinden Vodafone kalan bakiye sorgusu yapmak için ‘’ Vodafone.com.tr/yanımda’’ adresine giriş yapılmalıdır. Bu adres üzerinden kalan bakiye bilgileri öğrenilebilmektedir. egehaber.comİnternet üzerinden Vodafone kalan bakiye sorgulama işlemi için izlenecek aşamalar, şu şekilde sıralanmaktadır:

*İnternet arama motorunda ‘’ Vodafone.com.tr/yanımda’’ başlığı aratılmalıdır.

*Aratma sonucu çıkan ilk sayfa önerisine tıklanmalıdır.

*Ekrana direk olarak sorgulama tablosu gelmektedir.

*Sorgulama tablosu bilgilerine, telefon numarası ve şifre girilmelidir.

*Bilgilerin girilmesi sonrası, ‘’sorgula’’ kutucuğuna tıklanmalıdır.

Bu işlemler ile sorgulama için izlenecek adımlar tamamlanmaktadır. Sorgulama sonrası açılan ekranda, kalan bakiye bilgileri yer almaktadır. Vodafone resmi web sitesi üzerinden, bakiye sorgulama işlemi yapabilmek için sisteme üye olunması gerekmektedir. Bakiye sorgulama sırasında girilen şifre bilgisi, sisteme üye olunurken belirlenen şifre numarasıdır. Şifrenin nasıl belirleneceği ve sorgulama öncesi üyeliğin nasıl sağlanacağı, alt başlıktan öğrenilebilmektedir.

Vodafone Kalan Bakiye Sorgulama İçin Şifre Belirleme

Vodafone kalan bakiye sorgulama şifresi, Vodafone resmi web adresi üzerinden belirlenmektedir. Şifre belirleme için izlenecek aşamalar, şu şekilde sıralanmaktadır:

İnternet arama motorunda ‘’ Vodafone.com.tr’’ adresi aratılmalıdır.

Çıkan ilk sayfa önerisine girilmelidir.

Açılan ekranda ‘’yeni üye’’ sekmesi seçilmelidir.

Seçim ile görüntülenen tabloda, kimlik bilgileri girilmelidir.

Daha sonra, tercih edilen bir şifre belirlenip, ‘’onay’’ kutucuğuna tıklanmalıdır.

Bu aşamalar ile sistem içerisine kayıt sağlanmaktadır. Sisteme her giriş yapıldığında, belirlenen şifre kullanılmaktadır. Belirlediğiniz bu şifre ile üst başlıkta yer alan Vodafone kalan bakiye sorgulama işlemi yapılabilmektedir. Bakiye sorgulama işlemi sırasında istenilen bilgiler kısmına, şifre ve telefon numarası girilmelidir. Sistem bilgilerin girişi ile bakiye durumunuz hakkında bilgi sunmaktadır.

Kaynak: egehaber.com