Wagner lideri Yevgeny Prigojin öldü

Wagner lideri Prigojin’in de aralarında bulunduğu özel jet Moskova yakınlarında düştü. Al Jaazera’nın haberine göre, Wagner liderinin ölüm haberi uluslararası medyada büyük yankı getirirken, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’den olaya ilişkin henüz bir yorum gelmedi.

Rus havacılık kurumunun yayınladığı listeye göre, yaşanan olayda Wagner liderinin hayatını kaybettiği doğrulandı. Yayınlanan haberde, jette bulunan tümü 10 kişinin de hayatını kaybettiği bilgisine yer verildi.

Yevgeny Prigojin kimdir?

1 Haziran 1961 yılı Leningrad doğumlu olan Prigojin farklı alanlarda faaliyet gösteren iş insanıdır. Prigojin, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’le olan yakınlığıyla biliniyordu.

Prigojin sahip olduğu restoranları ve catering şirketleri ile tanınmıştır. Ayrıca, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in özel davetlilerini ağırlamasından dolayı ”Putin’in Şefi” olarak ünlenmiştir. Wagner adıyla bilinen paralı asker ordusunun lideri olan Prigojin, geçtiğimiz aylarda Rusya’da krize sebep olmuştu. Yaşanan olaylar uluslararası medyada büyük ilgi görürken, kısa süre içinde krizin çözüldüğü açıklanmıştı.

Wagner nedir?

Özel bir paralı asker ağı olan Wagner 2014 yılında Yevgeni Prigojin tarafından kurulmuştur. Wagner grubu uluslararası medyada ismini özellikle  Donetsk ve Luhanks Halk Cumhuriyetleri’nin ayrılıkçı güçlerine yardım etmesiyle duyurmuştu.

Kaynak: Al Jaazera

Exit mobile version