Ekonomi

Watsons Bayilik (Franchise) Başvurusu, Şartları ve Ücreti

Watsons yaklaşık iki asırlık geçmişiyle dünyanın en eski ve en büyük sağlık ve güzellik perakende mağazacılığı unvanına sahip markalardan biridir. Eczane ve kozmetik mağazacılık alanında Avrupa ve Asya’da yaklaşık 16 bin şubesi bulunan Watsons, Türkiye’nin 60 ilinde hizmet vermektedir.

1841’de Thomas Boswell Watson, Hong Kong’da bir dispanser kurarak bugün dünya çapında 16 binden fazla mağazası olan Watsons Group’un temellerini atmıştır.

Watsons bayiliği almak için marka kriterlerini sağlayan bayi adayları işletmenin kurumsal iletişim adresleri üzerinden franchise departmanından konuyla ilgili destek sağlayabilirler.

Watsons Bayilik Şartları Nelerdir?

Watsons bayiliği şartları şu şekilde belirlenmiştir:

  • Watsons bayi adayının, önereceği mağazanın işlek semt veya cadde üzerinde olması gerekir. Öte yandan AVM bünyesinde veya yakın mesafesinde, kent merkezlerinde, nüfusun yoğun olduğu alanlardaki bayi önerileri de kabul edilebilmektedir.
  • Bayi adaylarının kozmetik, sağlık ürünleri ve kişisel bakım malzemeleriyle mağazacılık sektörü üzerinde minimum 2 yıllık sektör tecrübesinin olması gerekir
  • Watsons bayiliği için açılacak mağazanın ölçülerinin minimum 250 metrekare genişliğinde olması gerekir
  • Bayilik için önerilen mağazanın yaklaşık 7 metre genişliğinde vitrin alanının olması gerekir
  • Watsons mağazaları teşhirdeki ürünleri kadar stokları ve teslimat hızıyla popülerdir. Dolayısıyla bayilik sürecinde mağaza önerileri arasında deposu olan bayi önerileri daha avantajlı olacaktır.
  • Franchise adayının personel istihdamında Watsons’ın desteğini kabul etmesi gerekir. Marka, bayilik başvuru sürecini tamamlayan mağazaların personel istihdamını ve eğitim programını kendi tekelinde yürütür.
  • Watsons’un kurumsal kimliği müşteri memnuniyetiyle özdeşleşmiş haldedir. Dolayısıyla bayilerinden de bu şekilde davranış bekler.
  • Watsons franchise adaylarından kurumsal misyon ve vizyonunu benimsemelerini bekler. Nitekim ürün portföyü kadar müşteri memnuniyetini üst seviyede tutan marka, bayilerinden de davranışsal yönetim konusunda örnek davranış bekler.
  • Bayilik aday sürecini tamamlayan kişiler yalnızca Watsons markasının ürünlerini satmakla yükümlüdürler. Bir başka ifadeyle Watsons mağaza yöneticileri, Watsons ürünleri haricinde herhangi bir markanın satışını yapamazlar. Bu madde corner satış noktaları ile karıştırılmamalıdır. Bu teknik Watsons’un bayiliğinin olmadığı bölgelerde sınırlı ürün portföyüyle satış standı kurduğu pazarlama tekniğidir.

2022 Watsons Franchise Bedeli Ne Kadar?

Watsons franchise ücreti minimum 500 bin Euro’dur.  Watsons bayiliği için başvuracak bayi adaylarının franchise ücreti kadar yatırım masrafları için teminata ihtiyaçları vardır. Nitekim mağazanın tadilat, tasarımı, kira giderleri benzeri harcamalar için banka teminatı talep edilebilir.

Watsons Bayiliği Nasıl Alınır?

 Watsons bayiliği almak için başvuru esnasında genelde talep edilen belgeler aşağıdaki gibidir;

  • Bayi adaylarının minimum 50 bin avro sermayelerinin olması gerekir. Bayilik başvuru sürecinde kişilerden banka teminat mektubu talep edilebilmektedir.
  • Bayi adayının maddi durumunu belgeleyecek kredi ve teminat bilgileri talep edilebilir
  • Bayi yönetici olacak kişinin borçlanma ve varlık durumunu netleştirme adına resmi kurumlardan kredi skor belgesi talebinde bulunulabilir
  • Franchise adayının minimum 2 yıllık kozmetik, kişisel bakım ürünleri, sağlık ürünleri ve mağazacılık sektöründe deneyimi olduğunu gösteren evraklar istenebilir.

Watsons bayilik başvurusunda bulunmak isteyen franchise adaylarının yararlanabilecekleri kurumsal iletişim adresleri aşağıdaki gibidir;

Watsons Web Adresi: https://www.watsons.com.tr/

Watsons Telefonu: (0216) 635 68 00

Müşteri Hizmetleri Telefonu: 0850 755 99 87

Watsons’nin Kaç Tane Bayisi Var?

Watsons bayi sayısı 16.000’den fazladır. Watsons dünya üzerinde 16 binden fazla mağazasıyla 27 ülkede hizmet vermeye devam etmektedir. Türkiye’de ise 60 ilde 350’den fazla şubesi vardır.

Watsons Müşteri Hizmetleri İletişim Numarası Nedir?

Watsons müşteri hizmetleri telefon numarası 0850 755 99 87 üzerinden marka yetkilileriyle franchise sistemi ve daha fazla bilgi almak için görüşülebilir. Ayrıca Watsons bize ulaşın sekmesinde yazılı olarak bilgilendirme sağlamaktadır.