Teknoloji

WhatsApp 14 Mayıs’ta ücretli olarak kullanılmaya başlanacak: Abonelik ücreti belli oldu!

2009 yılında Amerika’nın Kaliforniya eyaletinde kurulan bir şirket olan WhatsApp, kurulduğu günden bu yana en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından biri oldu. Hem veri gönderilebilmesi hem gündelik konuşmaların yapılabilmesi hem de eğlenceli emojileri ile vatandaşlar arasında kısa sürede viral haline gelen uygulama, bu yıl yazılımsal değişikliğe gitme kararı aldı.

Yapılacak yazılım değişiklikleri ile birlikte hizmet kapsamını genişletmeyi hedefleyen şirket, yeni özelliklerini ücretli aboneliklerin kullanımına sunacak. Konuya ilişkin yapılan değişikliklerin 14 Mayıs tarihi itibari ile devreye girmesi beklenirken, söz konusu abonelik ücretlerine ilişkin bazı iddialarda ortaya atılmaya başladı.

2014 yılında Satın Alınmıştı!

2009 yılında kurulan ve kariyerine 5 yıl boyunca kendi adı ile devam eden WhatsApp, 2014 yılında eskinin Facebook’u şimdinin Meta’sı tarafından satın alındı. Satın alındığı ilk günlerde kişisel verilerin güvenliğine dair birçok soru işaretinin oluşmasına sebep olan şirket, konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak kullanıcıları telkin etmeye çalıştı. Şimdiye kadar 2 milyar kişi tarafından indirilen ve kullanılan uygulama, kullanıcılar arasında ki popülerliğini sürdürmeye devam ediyor.

Yeni Özellikler Geliyor!

Geçtiğimiz haftalarda Meta tarafından yapılan açıklamalara göre kullanıcılara daha iyi bir hizmet vermek adına bazı yeni özelliklerin üzerinde çalışıldığı bilgisi verilmişti. Şirket söz konusu özelliklerin gönderilen verilerin büyüklüğü, grup içi katılımcı sayısı ve çeşitli eğlenceli ifadeler üzerine olduğunu vurgulamıştı.

Ücretli Abonelik Dönemi Başlıyor!

Meta tarafından yapılan açıklamaya göre WhatsApp 14 Mayıs tarihi itibari ile birden fazla aygıtta açık olacak ve diğer yenilikleri de kapsayacak şekilde dönüşecek. Bu dönüşüm yıllık ya da aylık aboneliğe tabi tutulacak. Söz konusu abonelik ücretinin aylık 1 dolar veya yıllık 10 dolar civarında olacağı iddia ediliyor.