WhatsApp için hızlı dosya paylaşım özelliği geldi! Yeni güncelleme paylaşıldı!

WhatsApp android ve İOS cihazlar için dosya paylaşımı özelliğini test etmeye başladı. Bu özellik ile birlikte pek çok kullanıcıya yeni avantajlar sağlanması amaçlanıyor.

WhatsApp güncellemelerine bir yenisini daha ekledi. Bluetooth temelli olan altyapı hızlı dosya paylaşım imkanı ile birlikte güvenli bir paylaşım sağlanabilecek. Detaylar paylaşıldı. İşte tüm detaylar…

WhatsApp paylaşım özelliği

WhatsApp yapmış olduğu yeni güncellemeyle birlikte sorunsuz olarak dosya paylaşımını mümkün hale getirmeyi amaçlıyor. WhatsApp popüler bir anlık mesajlaşma uygulaması olarak yakınındaki kişilere dosya paylaşımı adına yeni bir özellik denemesine başlattı.

Bu özellik geçtiğimiz dönemde Google ve Samsung’un kısa bir süre öncesinde android üzerinden varsayılan dosya paylaşım sistemine geliştirip yeniden adlandırması ile birlikte bilgisayarlar ve telefonlar arasında sorunsuz dosya paylaşımını mümkün hale getirmesi ile birlikte paylaşılmıştı. Şimdi de WhatsApp buna benzer bir hamle yapmayı hedefliyor.

WhatsApp güncellemesi

WhatsApp’ın son android beta sürümü üzerinde keşfedilmiş olan bu özellik ile birlikte dosya aktarımı adına Bluetooth kullanımı gerçekleştirilecek. Kullanıcılar 2 GB’a kadar olan tüm dosyalarını paylaşabilecek. Bu özellik ile birlikte sohbet yoluyla dosya gönderme ya da bulut depolama alanı ve benzeri geleneksel yöntemlere kıyasla çok daha hızlı ve de kullanışlı bir seçenek sunuluyor.

Telefon sallanarak dosyalar aktarılacak

Aktarılan bilgilere göre paylaşımın açılması için her iki kullanıcının da bu uygulamadan dosyaları paylaş bölümü üzerine tıklaması gerekiyor. Aktarım tamamlanana kadar da aynı ekran üzerinde kalınması gerekecek. Bu yöntem ile birlikte uçtan uça şifreleme kullanılacak olup dosya paylaşımı WhatsApp’ın standart yöntemi kadar güvenli olacak. Kullanıcıların paylaşıma başlamaları adına telefonlarını sallamaları gerekecek. Bu sallama işlevi ile ilgili çalışmalar halen devam ediyor.

Dosya aktarımı ile birlikte şifreleme koruması gerçekleştirilecek olup aktarım esnasında telefon numaraları da gizli olarak kalacak. Kişi listesinde olmayan kişiler tarafından da bu numaralar görüntülenmeyecek. Bu yeni özellik ile birlikte WhatsApp kullanıcıları adına daha kullanışlı olabilmeyi ve piyasadaki rakipleri adına daha fazla öne çıkmayı hedefliyor.

Exit mobile version