GenelTeknoloji

Whatsapp Kullananlar Dikkat! Büyük Değişiklikler Yapılacak!

Dünya üzerinde en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp, yeni yıla yeni özellikler ile girecek. Son dönemde yeni isme kavuşan teknoloji şirketi Meta’ya bağlı platform, dünya genelinde 2 milyarı aşkın kullanıcıya sahip. Bu devasa havuzu kaybetmek kaybetmek istemeyen platform, her gün yaptığı güncellemeler ile bünyesine yeni özellikler katmaya gayret gösteriyor.
Sizler için Whatsapp’ın gelecek yıl uygulamaya eklemeyi düşündüğü özellikleri derledik.

Instagram’ın Reels Özelliğini Getirecek

olarak TikTok platformunda popülerleşen bu özellik daha sonrasında Instagram’a da gelmişti. Instagram, Reels özelliğine yeni güncellemeleri de eklerken, bu formatın Whatsapp’da da piyasaya sürüleceği iddia edildi.
Şirket geçtiğimiz Mart ayında Reels özelliğini Facebook uygulamasına entegre etmişti. Ancak şirketin gelecek planlarında WhatsApp Reels de yer alıyor. İddiaya göre, Whatsapp kullanıcıları Instagram Reels videolarını Instagram’a girmeden doğrudan Whatsapp’ta açabilecek.

Oturumu kapat özelliği

Bu Bir başka iddiaya göre ise WhatsApp oturumu kapat özelliği üzerinde çalışıyor. Tıpkı Facebook ve Instagram’da olduğu gibi Whatsapp’a da oturumu kapatma seçeneği eklenecek.Söz konusu özellik sayesinde bir cihazda oturumu kapatıp başka bir cihazda açık tutabileceğiniz için çoklu cihaz güncellemesiyle uyumlu hale gelmiş olacak.

Mesaj Silme Süresiz Olacak

WhatsApp, ‘herkes için silme’ özelliği üzerinde çalışmaya devam ediyor. Son haberlere göre bu özelliğin süresinin sınırsız olacak. Var olan haliyle bir mesajı karşı taraftan da silebilmek için olan süre sınırı 68 dakika 16 saniye. Bu süre geçtikten sonra maalesef mesajı sadece kendiniz için silme şansınız var.

Son haberlere göre bu süre sınırı gelecekte değişecek. Platformun geliştiricileri bu süreyi değiştirmek için çalışıyor. Çeşitli iddialara göre süre sınırsız olacak.24 Kasım 2021 tarihinde platform, 2.2147.4 numaralı Beta sürümüne göre mesaj silme süresinin 7 gün ve 8 dakikaya çıktığı görüldü.

Son Görülmeyi Belirli Kişilerden Gizleme

Şu anda WhatsApp’ta son görülmeniz gizlenebilir. Ancak bunu yaptığınız zaman son görülmeniz Whatsapp’taki bütün kullanıcılardan gizleniyor. İlerleyen zamanlarda yapılması planlanan bir güncelleme ile bunu belirli kişilerden gizleme imkanınız daolacak.
Böylelikle tıpkı durumlarda olduğu gibi belirli kişileri kara listeye alabileceksiniz ve son görülmeniz bu kişilerde gözükmeyecek.