WhatsApp kullananlar dikkat: Sohbetler Google’a sızdı!

Son günlerde Türkiye’de tartışma konusu olan ünlü mesajlaşma uygulaması WhatsApp‘ın kullanıcılarının özel mesajlarını Google ile paylaştığı ortaya çıktı. Buna göre, herhangi bir kişi kısa bir Google aramasından sonra özel olması gereken gruplara ait katılma bağlantısını bularak o gruplara dahil olabiliyor.

WhatsApp, kullanıcıların verilerini Facebook ile paylaşmaları için telefonlarına sözleşme bildirisi gönderiyor. Bildiriyi kabul etmeyenler ise 8 Şubat tarihinden sonra uygulamayı kullanamayacak. Bu nedenle Türkiye’de bir çok kullanıcı alternatif mesajlaşma uygulamalarını tercih etmeye başladı.

Güvenlik açığı meydana geldi

Öte yandan WhatsApp’ın kullanıcılarının özel mesajlarını Google ile paylaştığı ortaya çıktı. WhatsApp gruplarının katılma bağlantılarını arama motoruna indekslemesi ile başlayan durum güvenlik açığına neden oldu. Özel gruplar internet üzerinden ulaşılabilir hale geldi. Yapılan hata ile herhangi bir kişi kısa bir Google aramasından sonra özel olması gereken gruplara ait katılma bağlantısını bularak o gruplara katılabiliyor.

The Economic Times’ın haberine göre, Whatsapp’ın tepki çeken bu hatası düzeltildi. 2020 yılında da benzer bir sorun yaşanmış kısa zaman içerisinde düzeltilmişti.

Uygulama açıklama yaptı

Son olarak ise Whatsapp veri paylaşımı talebinin tepki görmesi üzerine twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Bazı söylentilere değinmek ve yüzde 100 net olmak istiyoruz. Özel mesajlarınızı uçtan uca şifreleme ile korumaya devam ediyoruz. Gizlilik politikasındaki güncelleme, arkadaşlarınız veya ailenizle olan mesajlarınızın gizliliğini etkilemez” ifadeleri kullanıldı.

Exit mobile version