WhatsApp kullanıcılarına kötü haber! Artık Android telefonlarda çalışmayacak

İOS ve Anroid işletim sistemi bulunan telefonlara özel WhatsApp’tan üzücü haber geldi.

WhatsApp kullanıcılarına kötü haber! Artık Android telefonlarda çalışmayacak- Dünyaca bilinen uluslararası Mesajlaşma uygulaması WhatsApp, bu ayın sonunda bazı Android telefonlarda çalışmayacak. Yarın yani 24 ekim’den itibaren denilerek duyuru yapıldı.

WHATSAPP İÇİN YARIN HER ŞEY DEĞİŞECEK

Yapılan açıklamaya göre, WhatsApp, 24 Ekim’den itibaren Android 5.0 ve Google mobil işletim daha sisteminin eski sürümlerinde kullanılamayacak. Bu değişiklik markadan bağımsız olarak, halen Android 5.0 Lollipop veya daha eski sürümleri çalıştıran tüm Android cihazları etkileyecek. Peki hangi telefon türlerinde bu gerçekleşecek? İşte yanıtı…

WhatsApp’tan yapılan açıklamaya göre, Galaxy S5 ve Galaxy Note 4 gibi bir dönemin popüler amiral gemisi cihazları, resmi Android 6 Marshmallow güncellemesini aldıklarından, bu WhatsApp güncellemesinden etkilenmeyecek. Galaxy S4 ve Galaxy Note 3 de dahil olmak üzere bazı eski amiral gemileri o kadar şanslı değil. Bu cihazlar yıllar önce Android Lollipop’u aldı ancak 5.1.1 sürümünü alamadı. Hangi marka olursa olsun halen Android 5.0 Lollipop veya daha eski sürümleri çalıştıran bütün Android cihazları etkileyecek. Google Nexus 7, Sony Xperia Z, LG Optimus G Pro ve HTC One gibi zamanının en iyi cihazlarına artık Whatsapp desteği verilmeyecek.

Destek faydalanmayacak olan telefon kullanıcılarının önlem almaları gerekiyor.

Exit mobile version