WhatsApp kullanmaya devam edenler için karar verildi: Artık gerek yok!

Dünyanın en popüler uygulaması olan WhatsApp, gizlilik sözleşmesini uygulamaya koymuştu. Ancak son gelen bilgilere göre, güncelleme Türkiye’de yürürlüğe girmeyecek. Vatandaşların sözleşmeyi onaylamalarına gerek olmayacak. Kullanıcılar uygulamayı tam işlevsellikle kullanma devam edecek.

WhatsApp’ın gizlilik sözleşmesi Türkiye’de pek çok kullanıcı tarafından tepki görmüştü. Bir çok kullanıcı alternatif uygualamaları kullanmaya başlarken, WhatsApp temsilcilerinin güncellemenin Türkiye’de yürürlüğe girmeyeceğini ilettiği öğrenildi.

Kullanıcılar bildirim almayacaklar

Yeni Şafak’ın haberine göre Rekabet Kurumu yetkilileri uygulama ile ilgili olarak, “WhatsApp tarafından Kurumumuza yapılan bilgilendirme çerçevesinde güncellemenin, 15 Mayıs 2021 tarihinde Türkiye’de yürürlüğe girmeyeceği ve tüm kullanıcıların WhatsApp’ı tam işlevsellikle kullanmaya devam edebilecekleri, bu kapsamda Türkiye’deki kullanıcıların, güncellemeye onay vermelerini talep eden bildirimler almayacakları anlaşılmıştır. Dolayısıyla bu aşamada WhatsApp’ın güncellemeye yönelik küresel politikasından Türkiye’yi hariç tuttuğu söylenebilecektir. Bununla birlikte WhatsApp’ın ilerideki günlerde konuya ilişkin olarak Türkiye’deki kullanıcıları bilgilendirmesinin faydalı olacağını tahmin ediyoruz.” Dedi.

Uygulamanın Türkiye’de yürürlüğe konulması ile ilgili daha önce açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, “Fotoğraf, video ve dosyalar sunuculardan silinmeyebilir. Bazı durumlarda mesajlar da sunucularda saklanabilir.” Uyarısında bulunmuştu.

Exit mobile version