GündemTeknoloji

WhatsApp Ücretli mi Oluyor? Yeni Çalışmalar Paylaşıldı! Abonelik Sistemi Yolda!

Son yıllarda en çok kullanılan uygulamalardan biri olan WhatsApp, uygulama için yeni özellikler üzerinde çalışıyor. Uygulama, piyasaya sürüldükten çok kısa süre sonra büyük bir popülariteye ulaşmıştı. Platformlar arası kullanımı destekleyen uygulama, anlık mesajlaşma ve arama hizmetleri sunuyor. Dünyada kayıtlı kullanıcı sayısı en fazla olan uygulamalardan biri olan WhatsApp’ın 1 milyardan fazla kullanıcısı bulunuyor. 2009 yılından beri faaliyet gösteren uygulama, kullanıcılarına tamamen ücretsiz mesajlaşma ve arama hizmetleri sunuyor. Ayrıca platformların tamamında reklamsız bir şekilde kullanılıyor.

WhatsApp Business için Abonelik Modeli

Son olarak Meta çatısı altında hizmet sunan uygulama, özellikleri geliştirilerek kullanıcılarına daha kaliteli bir deneyim sunmayı amaç edinmiş durumda. Üzerinde çalıştıkları WhasApp Business modelinde ek özellikler sunan uygulama, abonelik sistemi ile hizmet vermeyi planlıyor. Yani sunduğu hizmetler karşılığında ek ücretler talep edecek.

Yeni çalışan model olan WhatsApp Business’ı işletmlere özel piyasaya sürmeyi planlıyorlar. Müşterileriyle iletişimlerinde bu uygulamayı tercih eden işletmelerin, platforma abone olmaları gerekecek. Şu anda Business modelinde en fazla 4 farklı cihaz ile bağlantı sağlanabiliyorken, üzerinde çalışılan yeni modelde bu cihaz sayısının 10’a kadar yükselmesi bekleniyor.

Uygulama, abonelik fiyatları ile ilgili açıklama yapmazken, abonelik sisteminin yalnızca WhatsApp Business için geleceği ve bunu tercih etmeyen kullanıcıları için ek bir ücret talep etmeyeceklerini açıkladılar.

Yeni WhatsApp Güncellemeleri

Yakın zaman içinde kullanıcılarına yeni bir güncelleme sunacak olan uygulama birçok farklı yenilik getirmeyi planlıyor. WhatsApp topluluklar çatısında sunacakları yeni güncellemede mesajlara emoji ile cevap verilebilecek. Böylece atılan mesajlara uzun cevaplar yazmak yerine, altı farklı emoji ile mesajlara cevap verilebilecek. Gruplar içerisinde yer alan mesajlar, grup yöneticileri tarafından sohbet ekranından silinebilecek. Böylece hatalı veya uygun olmayan mesajlar, grup içerisindeki herkesin ekranından kaldırılabilecek. Ayrıca grup sohbetlerine anket özelliğinin gelmesi de beklentiler arasında yer alıyor. Dosya paylaşım limitlerinde de artış olması bekleniyor. Şu an için 100 MB olan dosya gönderme liminitin, yeni güncelleme ile 2 GB’e çıkarılması gündemde. Ayrıca sesli aramalar için de yenilikler mevcut. Mesaj atmak yerine konuşmayı tercih eden kullanıcalar için 32 kişinin dahil olabileceği grup konuşmaları özelliği hizmete sunulacak.