GündemTeknoloji

Whatsapp Yapacağı Yenilikleri Duyurdu! Artık Emoji ile Mesajlara Tepki Verilecek

Whatsapp uzun zamandır beklenen yeniliklerin haberimi sonun da verdi. Whatsapp Topluluklarla ilgili 4 büyük yeniliğin yapılacağı haberini duyurdu. İletişim uygulamaları arasında en çok kullanılan Whatsapp zaman geçtikçe bünyesine yenilikler katarak kendini daha da geliştiriyor. Sesli mesajlara getirilecek yenilikler sayesinde anket yapmak gibi kullanıcıların platformda daha aktif olacakları yenilikleri Whatsapp bünyesinde bir araya getiriyor. Yapılan son duyuruda ise uzun süredir beklenen bir diğer yenilik ise mesajlara emoji ile tepki verilmesi ayrıca 2GB’a kadar olan dosyaların iletilmesi de yapılan yeniliklerin arasında. Whatsaap yöneticisi Will Cathcart Twitter üzerinden yaptığı paylaşım ile Whatsapp’a gelecek yeni özelliklerden bahsetti. Henüz uygulamaya başlamayan özellikler kısa bir süre sonra uygulama üzerinden kullanılmaya başlanacak.

Çoklu Grup Özelliği

Whatsapp yapılan yenilikleri “Whatsapp Communities”i özelliği ile birlikte duyurdu. Bu özelliğe göre artık birçok sayıda grup tek bir grup altında toplanabilecek ve oradan yönetile bilecek. Bu çoklu grupların başında bir yönetici olacak ve gruplarda ki istenmeyen mesajları bu yöneticiler silebilme yetkisine sahip olacaklar.

32 Kişiye Kadar Sesli Arama

Yapılan yeniliklerden bir diğeri de 32 kişiye kadar sesli arama yapılması. Yapılan yenilikler arasında dikkat çeken bu yenilik sayesinde 32 kişiyle sesli arama yapılabilecek. Ayrıca bu aramalar sırasında ve genel olarak 2 GB’ta kadar veri paylaşımı mümkün hale gelecek. Whatsapp bu hafta içinde yeniliklerin kullanılmaya başlanacağını duyurdu.

Emojili Tepki

Artık Whatsapp mesajlara emoji ile tepki verilebilecek. Şuana kadar açıklanan altı farklı emoji ile artık mesajlara emojili yanıtlar verilecek. İlk etapta sadece gruplarda kullanılacak emojiler kısa bir süre sonra bu özellik Whatsapp’ın bütün sohbetlerinde kullanılabilecek hale gelecek.