WhatsApp’ın yuva yıkan özelliği Web uygulamasına da geliyor!

WhatsApp, kullanıcıların gizliliğini artırmayı hedefleyen yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. WhatsApp Web uygulamasına getirilmesi planlanan bu özellik “Sohbet Kilidi” olarak adlandırılıyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar istedikleri sohbetleri kilitleyebilecekler, böylece başkalarının bu sohbetlere erişmesi daha zor hale gelecek.

Bu özellik, WhatsApp’ın mobil uygulamasında zaten bulunuyor ancak şimdi WhatsApp Web’e taşınması planlanıyor. Kullanıcılar, bu özellikle seçtikleri sohbetleri kilitleyebilirler, bu da gizliliklerini daha da artırıyor. Özellikle başka birinin cihazlarına erişmeye çalıştığında, bu kilitleme özelliği kişinin sohbetlerine erişmeyi daha zor hale getirecek.

Henüz bu özellikle ilgili ayrıntılar tam olarak bilinmiyor. Mobil uygulamada, kilitleme işlemi için parmak izi veya yüz tanıma kullanılabiliyordu. WhatsApp Web versiyonunda ise şifre kullanma olasılığı bulunabilir.

WhatsApp Web için Sohbet Kilidi özelliğinin ne zaman kullanıma sunulacağı hakkında kesin bir tarih verilmedi ancak ilerleyen aylarda özelliğin kullanıma sunulması bekleniyor. Ayrıca, WhatsApp’ın hesapsız mesajlaşma dönemine de geçiş yapmayı planladığına dair haberler bulunuyor. Bu yeni özellikle, WhatsApp kullanıcılarının WhatsApp hesabı olmayan kişilere mesaj göndermelerine izin verecek.

 

Exit mobile version