Teknoloji

WhatsApp’tan kullanıcıları şaşırtacak 2 yeni özellik

WhatsApp, sesli ve görüntülü mesaj modu geçişlerini kolaylaştıracak ve sohbetlerde tarih bazlı arama özelliğini test ediyor.

Meta, WhatsApp’ta iki yeni özellik üzerinde çalışıyor. Beta kullanıcıları tarafından test edilen özellikler ile birlikte kullanıcılar hem sesli ve görüntülü mesajlar arasındaki geçişlerde zorlanmayacak, hem de sohbetlerde tarih bazlı arama yaparak eski konuşmalara daha kolay erişebilecek.

Sesli ve görüntülü mesaj modu geçişleri kolaylaşıyor

WhatsApp, geçtiğimiz aylarda tıpkı sesli mesajlar gibi görüntülü mesajlar da gönderebileceğimizi duyurmuştu. Ancak bazı kullanıcılar iki özellik arasındaki geçişleri yaparken zorlanıyordu. Meta, bu durumu fark ederek artık sesli ve görüntülü mesaj modu değişikliğini çok daha anlaşılır bir hale getirmeyi hedefliyor.

Test edilen yeni seçenek ekranı, kullanıcılara iki mod arasında geçiş yapmaları için daha kolay bir yol sunacak. Ekranda, sesli ve görüntülü mesajların yanı sıra, metin ve fotoğraf seçenekleri de yer alacak.

Sohbetlerde tarih bazlı arama özelliği geliyor

Bir başka test edilen özellikle birlikte kullanıcılar artık sohbetlerinde tarih bazlı arama yapabilecek. Böylelikle eski mesajları bulmak çok daha kolay olacak.

Yeni özellik, sohbet geçmişini tarihe göre filtreleme imkanı sunacak. Kullanıcılar, örneğin, 2023 yılının Ocak ayında gönderilen mesajları görüntülemek için bu özelliği kullanabilecek.

IP adresi gizleme özelliği de test ediliyor

Meta, WhatsApp’ta IP adresi gizleme özelliğini de test ediyor. Bu özellik sayesinde, kullanıcılar, aramadaki diğer kişilerin konumu ve IP adresini bulmasını engelleyebilecek.

Özellik, cihazda yapılan aramaları kendi sunucuları üzerinden yapacak. Bu sayede, kullanıcıların IP adresleri, WhatsApp’ın sunucularında saklanmadan doğrudan karşı tarafa gönderilecek.

Yeni özellikler ne zaman yayınlanacak?

Meta, yeni özelliklerin henüz resmi olarak ne zaman yayınlanacağını açıklamadı. Ancak, beta kullanıcıları tarafından test edilmeye devam eden özellikler, yakın zamanda herkese sunulabilir.